Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός με "ναι" της ΝΔ σε 21 άρθρα

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή με την υπερψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο. Ο νόμος ψηφίστηκε επί της αρχής με 155 «ναι», 136 «όχι» και πέντε «παρών». «Όχι» επί της αρχής ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και «ναι» σε 21 από τα 49 άρθρα. «Όχι» επί της αρχής και επί των άρθρων ψήφισαν τα άλλα κόμματα της...


αντιπολίτευσης. «Παρών» ψήφισε επί της αρχής η Ντόρα Μπακογιάννη. «Όχι» σε όλα ψήφισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Π. Κουρουμπλής.

Αποχώρησε την ώρα της ψηφοφορίας, αφού ψήφισε «όχι» σε όλα, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχε χρόνο να αναπτύξει τις απόψεις του σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο. «Ναι» επί της αρχής ψήφισε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου. «Ναι» ψήφισε και στα περισσότερα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 27 έως 36.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα από 1 έως 9 και το 14. Επίσης, άφησε αιχμές για τη διαδικασία λέγοντας ότι δεν της δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από αιτήματα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.
tanea