Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ανανεώθηκε η θητεία των κυανόκρανων στα Υψώματα του Γκολάν

Το Συμβούλιο Ασφάλειας παρατείνει έως την πρωτοχρονιά του 2012 τη θητεία των κυανόκρανων στα Υψώματα του Γκολάν.
Το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ παρέτεινε σήμερα για ένα εξάμηνο - ως την πρωτοχρονιά του 2012-- τη θητεία των ελαφρά οπλισμένων κυανόκρανων (UNDOF) στα Υψώματα του Γκολάν...


Την δύναμη του ΟΗΕ στα Υψώματα του Γκολάν συγκροτούν 1.041 κυανόκρανοι (Αυστρία, Φιλιππίνες, Ινδία, Κροατία, Ιαπωνία, Καναδάς). Αναπτύσσεται στην ευαίσθητη περιοχή ήδη από το 1974.

Με την ευκαιρία, το 15μελές εκτελεστικό όργανο του ΟΗΕ καυτηρίασε την φυσική απώλεια 1.500 ανθρώπων μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, που διαρκεί η εξέγερση των Σύρων αντικαθεστωτικών.

Η Αμερικανίδα αναπληρώτρια πρεσβευτής Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση στη Δαμασκό έχει διαδραματίσει ρόλο» στην προσπάθεια χιλιάδων Παλαιστίνιων να παραβιάσουν στο Γκολάν δύο φορές, τον τελευταίο καιρό - την 5η Ιουνίου είχαμε 23 νεκρούς από τα πραγματικά πυρά του Ισραήλ -, τη συνοριογραμμή, που φρουρούν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Βρετανοί και Γερμανοί διπλωμάτες στηλίτευσαν από την πλευρά τους τη συριακή καταστολή κατά των πολιτών διαδηλωτών στην οποία συμμετέχει και ο στρατός, καλώντας τη συριακή κυβέρνηση «να ικανοποιήσει, στο άμεσο μέλλον, τα λαϊκά αιτήματα».