Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Θα αντιληφθείτε πόσο λίγοι είστε στις εκλογές που θα έρθουν"

Έντονα καταγγελτικό ύφος ενάντια στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε σήμερα στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο επιτακτικό της αίτημα για αλλαγή πολιτικής. "Ο κ. Παπανδρέου γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως, δέχεται χωρίς...


αντίσταση ό,τι λέει η τρόικα και είναι κακό μετά να επιτίθεται σε μένα που προσπαθώ να διασώσω ό,τι μπορεί να διασωθεί", σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Πιστεύετε σοβαρά ότι το μεσοπρόθεσμο θα μας βγάλει ενώ δε μας έβγαλε το μνημόνιο; Θα εξακολουθώ να δίνω τη μάχη να αλλάξει η πολιτική και θα αρνούμαι πεισματικά να συμφωνήσω με το λάθος".

Αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: "Μας απειλείτε ότι θα φέρετε τη δανειακή σύμβαση με 180. Μην κουράζεστε, κάντε τα κουμάντα σας γιατί αν δεν αλλάξει η κατεύθυνσή σας και υπηρετεί την ίδια πολιτική, εμείς θα το καταψηφίσουμε και με 180 και με 250 και με όσους θέλετε να το φέρετε".

Προέβλεψε πάντως ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να επιχειρεί να «αποδράσει» και με τον τρόπο αυτό να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και τόνισε: "Η ΝΔ εκβιασμούς δε δέχεται. Εκτός κι αν ο κύριος Παπανδρέου θέλει να παραιτηθεί τώρα αφού την άλλη φορά οι συνεργάτες του δεν τον άφησαν. Μα καλά, τέτοια μανία παραίτησης σας έχει πιάσει;"

Αναφερόμενος στα συνεχή «ανοίγματα» της κυβέρνησης για συναίνεση, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ συμφώνησε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας παρόλο που προηγείται στις δημοσκοπήσεις και επέρριψε την αποτυχία του εγχειρήματος στο ΠΑΣΟΚ "που δεν αντέχει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο". Πρόσθεσε επίσης ότι "αν σας ενδιαφέρει ειλικρινά η συναίνεση, σας δίνω μια συμβουλή, να σταματήσει το παραμύθι ότι φταίει για όλα η προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς αποφεύγουμε να σας θυμίζουμε ότι είστε και οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές του δημόσιου χρέους της χώρας", τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους γαλάζιους βουλευτές. "Είστε τελικά λίγοι, πολύ λίγοι κι ο λαός το έχει αντιληφθεί. Εσείς θα το αντιληφθείτε στις εκλογές που θα έρθουν", κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.