Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

7 με 8 δισ.ευρώ χάνει το ΙΚΑ από τις "μαϊμου" συντάξεις

Οι απώλειες του ιδρύματος από τις "μαϊμού" συντάξεις τα τελευταία δέκα χρόνια αγγίζουν το υπέρογκο ποσό των 7 με 8 δισ. ευρώ, λέει ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος.
Μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη γραμμή" του Σκάι, λέει: «Υπάρχουν δύο γιγάντιες σπατάλες, η μία αφορά τις δαπάνες υγείας...
και εξοικονομήσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ, ενώ χουμε και σημαντικές εξοικονομήσεις από τον έλεγχο των δαπανών συντάξεων. Μέσα στο Νοέμβρη θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις δαπάνες συντάξεων. Εκτιμώ ότι οι απώλειες τα τελευταία 10 χρόνια από τις συντάξεις φτάνουν τα 7 – 8 δισ. ευρώ».

Και προσθέτει: "Είναι σε εξέλιξη εγχείρημα περικοπής αναίτιων δαπανών που εγώ τις ονομάζω σπατάλες. Θα αναζητήσουμε τα λεφτά που χάθηκαν μέχρι το τελευταίο ευρώ, θα τα διεκδικήσουμε".

Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε εξάλλου ότι το ΙΚΑ κάνει εξοικονομήσεις παντού, ενώ προωθείται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ταμείου, όπως πώληση, χρονομίσθωση, ενοικίαση ή συνεκμετάλλευση.

Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι το ΙΚΑ μπορεί να χρειαστεί να ξαναδανειστεί με τη διαδικασία των repos. Για τις συνέπειες του «κούρεματος» του χρέους στο ταμείο, δήλωσε ότι το κούρεμα μπορεί να βοηθήσει κιόλας, καθώς μπορεί να αυξηθεί η δυνατότητα άντλησης ρευστότητας από τις τράπεζες.