Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η 6η δόση άνοιξε τον δρόμο για τις κάλπες

Η εκταμίευση της 6ης δόσης, έθεσε αυτόματα σε εγρήγορση τους εκλογικούς μηχανισμούς των κομμάτων στην Ελλάδα κι αυτό παρά την γενική ασάφεια κινήσεων που επικρατεί στην ΕΕ, κλίμα που θέτει εν αμφιβόλω και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του...




PSI. Η ΝΔ έκανε τις πλέον χαρακτηριστικές κινήσεις, περιχαρακώνοντας την «αυτοτέλεια» της στα πλαίσια της συγκυβέρνησης Παπαδήμου. Τα τελευταία σημειώματα του πολιτικού σχεδιασμού που έφτασαν στους βουλευτές είχαν έντονο προεκλογικό άρωμα, με επιχειρήματα για την συμβολή της ΝΔ στην διάσωση της χώρας, μετά τις «γκάφες»Παπανδρέου.

Σε δημόσιο δε επίπεδο η ΝΔ δρα, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, ως αντιπολίτευση, κατακεραυνώνοντας υπουργούς ακόμα και σε υπουργεία που μετέχει και με δικά της στελέχη. Σ ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών η ΝΔ επιμένει ότι η 19η Φεβρουαρίου εξακολουθεί να είναι η μια ημερομηνία «λογική» για την διεξαγωγή εκλογών, αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις για μια μικρή παράταση μερικών εβδομάδων, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το PSI.

Την ίδια στιγμή ο ΛΑΟΣ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα παράτασης «όσο χρειαστεί» του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα, καθώς κάποιες ομάδες επιθυμούν εκλογές το ταχύτερο δυνατόν και κάποιες άλλες θα έβλεπαν με καλό μάτι μια ικανή παράταση χρόνου.

Το βέβαιο όμως είναι ότι ο χρόνος εκλογών αυτή την περίοδο δεν θα καθοριστεί στα κομματικά γραφεία. Το χρόνο εκλογών θα κρίνουν οι εξελίξεις στην ΕΕ και η δυνατότητα ή μη ολοκλήρωσης του PSI, παράλληλα με την δυνατότητα εφαρμογής των όρων της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.