Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης: Δεν είμαι φιλέλληνας!

Όταν σε προηγούμενα άρθρα είχαμε αναδείξει την εθνικιστική πλευρά του αρχηγού των αλβανών «σοσιαλιστών» και σύμμαχου του ΚΕΑΔ, συντρόφου Edi Rama, είχαμε δεχτεί έντονη κρητική από τους αναγνώστες μας (μερικές φορές καλοπροαίρετη) ότι είμαστε φιλομπερισικοί, ότι το βλέπουμε ιδεολογικά ενώ το θέμα μας είναι εθνικό κλπ. Διευκρινίζουμε για....




μία ακόμη φορά ότι οι ιδεολογικές μας προτιμήσεις είναι για μετά την Κακαβιά, ενώ στη Βόρειο Ήπειρο τα ενδιαφέροντα μας είναι μόνο εθνικά και καμία προτίμηση δεν έχουμε ως προς το μαντρί του αγά Ράμα ή αγά Μπερίσα. Θα προτιμούσαμε ..

..να είχαμε το δικό μας μαντρί, χωρίς να είμαστε δογματικά αντίθετοι στις συνεργασίες.
Ο Ράμα δεν έγινε ξαφνικά ανθέλληνας, ούτε ο Μπερίσα έγινε ξαφνικά φιλέλληνας, φαίνεται όμως ξεκάθαρα, ότι ο πρώτος έχει για συμμάχους αυτή την περίοδο, ότι ποιο ανθελληνικό ενώ στην ηγεσία του κόμματος του δεν είναι λίγοι οι ανθέλληνες. Ο Μπερίσα ο Β’, γιατί ο Α’ της δεκαετίας του 90’ δεν έχει καμία σχέση με τον σημερινό, παρέδωσε ολοκληρωτικά τη χώρα του στον ξένο παράγοντα, κυβερνώντας με τη λογική «ότι πουν οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι, αρκεί να μη φύγω εγώ από την εξουσία». Αυτά ήταν γνωστά από το 2009 τότε που «χρειάστηκε» για πρώτη φορά να γίνει προεκλογική συνεργασία, του μοναδικού κόμματος που εκπροσωπούσε τότε την ελληνική μειονότητα. Το επιχείρημα γα την επιλογή του ΣΚ λόγω του ότι στη συμμαχία του ΔΚ ήταν το κόμμα των τσάμηδων φαίνεται να μην πείθει αφού αν οι προθέσεις του προέδρου του ΚΕΑΔ ήταν πατριωτικές, τι τον δεσμεύει να παραμένει στο «μαντρί» του Ράμα, όταν αυτός ο άνθρωπος στην ουσία θεωρεί προσόν το να είσαι ανθέλληνας;;;!!!
Τι δήλωση ότι δεν είναι φιλέλληνας ο αρχηγός των σοσιαλιστών την έκανε στο Κόσσοβο που παραβρέθηκε για την επέτειο της εθνικής εορτής των Αλβανών. Μεταξύ άλλων ο Ράμα είπε:
· Δεν είμαι φιλέλληνας
· Ο Μπερίσα, χάρισε τη θάλασσα στους Έλληνες, εμείς πήγαμε την υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο
· Μόνο οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις του Fatos Nano Paneli Majko στήριξαν τον UCK ενώ ο Berisha την θεωρούσε επαναστατική μαρξιστική κίνηση.
borioipirotis.