Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

"Δεν έφταιγα εγώ για την αύξηση των επιτοκίων"

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργος μίλησε τηλεφωνικά σε ειδησεογραφικη εκπομπή του Canale 5 (τηλεοπτικού καναλιού ιδιοκτησίας του ομίλου του) για τα αίτια και την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι θα απογοητεύσει όσους τον είχαν ήδη βάλει στο πολιτικό ράφι, διότι θα μείνει στο χώρο της πολιτικής για να βοηθήσει τη νέα....




γενιά της παράταξής του και για να μπορέσει να κερδίσει, η κεντροδεξιά, τις επόμενες βουλευτικές εκλογές". Θέλοντας να αντικρούσει τους πολέμιους του ανέφερε ότι "παρά τα μέτρα της σημερινής, νέας κυβέρνησης που απαρτίζεται από καθηγητές, το σπρέντ συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και η κρίση να μας μαστίζει. Είναι όλο και σαφέστερο ότι εκείνοι που υπέδειξαν την κυβέρνησή μου ως μόνη αιτία της όλης κατάστασης, θα πρέπει να ντρέπονται"

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι "η Ευρώπη είναι διχασμένη, δεν καταφέρνει να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις και οι αγορές το έχουν καταλάβει. Το Ευρώ είναι ένα ανώμαλο νόμισμα, χωρίς την προστασία μιας πραγματικής κεντρικής τράπεζας. Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει στρατηγική και να στοχεύσει όχι μόνον στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και στην ανάπτυξη".

Κλείνοντας την τηλεφωνική του παρέμβαση είπε οτι "παραιτήθηκε χωρίς να έχει υπάρξει καμία ψήφος δυσπιστίας από το Κοινοβούλιο, αποκλειστικά και μόνο από αίσθημα ευθύνης, για να αποφύγει περαιτέρω επιθέσεις των κερδοσκόπων κατά της Ιταλίας".