Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο τρόικας: Νέα μέτρα ή στάση πληρωμών

Δεσμεύσεις εδώ και τώρα για λήψη νέων μέτρων ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο ζητεί η τρόικα απειλώντας, σε διαφορετική περίπτωση, με αναβολή των διαπραγματεύσεων. Το ενδεχόμενο αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα στάση...




πληρωμών πριν κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2012. Στην επικοινωνία που έχουν οι ελεγκτές από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με την κυβέρνηση, καταρρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς ότι τα μέτρα του δεύτερου Μνημονίου θα αποφασιστούν από τη νέα κυβέρνηση, κοντά στα μέσα του νέου έτους.

Όπως γράφει η Real News, οι δανειστές συνδέουν άμεσα τη νέα σύμβαση με το πρόγραμμα των νέων μέτρων μέχρι το 2015, δηλώνοντας ότι χωρίς νέο πρόγραμμα δεν υπάρχουν χρήματα και δημιουργώντας σκηνικό πανικού στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας διαμηνύουν ότι στον έλεγχο του Ιανουαρίου θα πρέπει να οριστικοποιηθούν τα μέτρα της επόμενης τριετίας, αλλά και οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις απαιτούνται για να καλυφθούν οι αποκλίσεις του 2011.