Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Επανεξέταση αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου 2011 ζητούν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Την επανεξέταση των αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου ζητούν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, κάνοντας λόγο για άδικη απόρριψη δικαιούχων για τυπικούς λόγους. Πρόκειται για τους βουλευτές: Kαρύδης....




Δημήτρης, Αράπογλου Χρυσή, Βλατής Ιωάννης, Βούρος Ιωάννης, Γιαννακοπούλου Κων/να, Γικόνογλου Αθανάσιος, Ζούνη Παναγιώτα (Πέμη), Κατρίνης Μιχαήλ, Καρτάλης Κων/νος, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μίχος Λάμπρος, Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας, Παπουτσής Δημήτριος, Ρεντάρη – Τέντε Όλγα, Στασινός Παύλος. Στο κείμενο τους οι βουλευτές καταγγέλλουν –επικαλούμενοι πληροφορίες – ότι από τους δικαιούχους της επιδότησης ενοικίου, μόνο το 10-20% εντάχθηκε τελικά στο πρόγραμμα, λόγω κακής λειτουργίας του συστήματος παραλαβής και ελέγχου πληρότητας των φακέλων, από τα ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι παρελήφθησαν ελλιπείς φάκελοι και προωθήθηκαν για έγκριση στον ΟΕΚ, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι αιτήσεις χωρίς να έχουν ευθύνη οι δικαιούχοι. Επίσης, η απόρριψη πολλών αιτήσεων –κατά τους βουλευτές- δεν έγινε για ουσιαστικούς λόγους αλλά για τυπικούς.

Οι δεκαέξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν και συγκεκριμένα παραδείγματα όπως:

1. Το πρόγραμμα ζητούσε ορθώς, ένσημα για το 2011 ή βεβαίωση του ΟΑΕΔ για ανεργία και στην περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας να συνοδεύεται με Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν άλλαξε ο δικαιούχος Ασφαλιστικό Φορέα μαζί με την κάρτα ανεργίας. Δυστυχώς, τα ΚΕΠ δεν έλεγξαν αν έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι αιτήσεις.

2. Το πρόγραμμα ζητούσε αντίγραφο λογαριασμού της ΔΕΗ με την διεύθυνση του δικαιούχου και κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής. Σε πολλές περιπτώσεις, οι αιτούντες κατέθεσαν το τμήμα του λογαριασμού με τον αριθμό παροχής και αυτό αποτελούσε λόγο απόρριψης της αίτησης.

3. Το πρόγραμμα ζητούσε Απόφαση Συνταξιοδότησης η οποία να αναφέρει αν έχουν γίνει κρατήσεις από τον ΟΕΚ. Επειδή όμως, πολλοί δικαιούχοι κατέθεσαν φωτοαντίγραφα που δεν ήταν επικυρωμένα, αυτό συνιστούσε λόγο απόρριψης.

Κατόπιν αυτών και δεδομένης στης απόφασης του Δ.Σ. του ΟΕΚ, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης συμπληρωματικών δικαιολογητικών στο Πρόγραμμα Επιδότησης Ενοικίου 2011 οι βουλευτές καλούν τον Υπουργό να απαντήσει μεταξύ άλλων αν είναι στις προθέσεις του να επιτρέψει την δυνατότητα συμπληρωματικής κατάθεσης δικαιολογητικών (όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια), έτσι ώστε να μην αδικηθούν για τυπικούς λόγους πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη την επιδότηση ενοικίου.
skai