Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Επιμένουν... βιολογικά οι Έλληνες παρά την κρίση

Σταθερά «ψήφο εμπιστοσύνης» στα βιολογικά προϊόντα δίνουν οι Έλληνες καταναλωτές, παρά το σημαντικό πλήγμα που έχει φέρει η κρίση στην αγοραστική τους δυνατότητα. Υιοθετώντας νέες και πιο πρακτικές μεθόδους κατά την παραγωγή των προϊόντων τους, οι βιοκαλλιεργητές....




κατάφεραν, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων, Πέτρο Δασόπουλο, να μειώσουν το κόστος των προϊόντων τους μέσα στο 2011 και ως εκ τούτου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Ο τζίρος, μάλιστα, διατηρήθηκε σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με το 2010, δηλαδή περί τα 100 εκατ. ευρώ, παρά την επιδείνωση των οικονομικών των ελληνικών νοικοκυριών.

Σημαντική ώθηση στην αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα δίνει, σύμφωνα με τον κ. Δασόπουλο, η τοποθέτησή τους -συσκευασμένα και φρέσκα προϊόντα-, στα ράφια των σούπερ-μάρκετ, απ' όπου υπολογίζεται ότι προέρχεται το 60% του ετήσιου συνολικού τζίρου της αγοράς. Διευκρίνισε δε, ότι η ψαλίδα στις τιμές των βιολογικών έναντι των συμβατικών κλείνει διαρκώς, με τα πρώτα να είναι κατά 20-30% ακριβότερα από τα δεύτερα.

Βάσει στοιχείων του 2009, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις βιολογικών στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των βοσκοτόπων και των καλλιεργειών σε μεταβατικό στάδιο, ανέρχονται σε 3,2 εκατ. στρέμματα και στον κλάδο δραστηριοποιούνται περίπου 25.000 επιχειρηματίες.
24h