Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η S&P απειλεί τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου!

Για υποβάθμιση του αξιόχρεου χωρών της G20 προειδοποίησε σήμερα η Standard & Poor's , εάν οι κυβερνήσεις τους δεν προχωρήσουν έως το 2015 σε μεταρρυθμίσεις για να περιορίσουν τις αυξανόμενες δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης και άλλα κόστη που....




σχετίζονται με τη γήρανση των πληθυσμών. Οι αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, όπως και η η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, είναι πιθανόν να υποστούν τη μεγαλύτερη επιδείνωση στα δημόσια οικονομικά τους τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, καθώς η γήρανση των πληθυσμών πιέζει τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης. «Αν οι κυβερνήσεις δεν τροποποιήσουν τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης τους, οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης δεν θα είναι διατηρήσιμες», δήλωσε ο αναλυτής του οίκου Μάρκο Μρίσνικ.

Αν δεν υιοθετηθούν μεταρρυθμίσεις, οι υποβαθμίσεις του αξιόχρεου που θα οφείλονται στις δαπάνες υγείας θα αρχίσουν σε τρία χρόνια, οδηγώντας τελικά στην αύξηση του αριθμού των χωρών με χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση (κατηγορία junk) έως το 2020, προστίθεται στην έκθεση.