Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Και ποιον να ψηφίσεις;;;

Είναι καιρός τώρα που σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι αυτό το άρθρο. Τα περιεργάζομαι τα πράγματα λογικά, ηθικά, τεχνικά, συναισθηματικά και ιδεολογικά. Δεν είναι εύκολη η επιλογή αυτή τη στιγμή. Όντας ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από την αριστερά, τώρα θεωρεί ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ζει μόνιμα στο εξωτερικό, τα πράγματα θα....




έπρεπε να είναι απλά - Ψήφος σε κανέναν κι αντίσταση στους δρόμους. Η πιθανή είσοδος όμως της φασιστικής Χρυσής Αυγής στην ελληνική Βουλή με προβλημάτισε. Με έκανε να σκεφτώ αν θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε, για να μειωθούν τα ποσοστά των ναζιστών, ή αν θα πρέπει να αφήσουμε να γίνει κι αυτή η κατάντια μπας και βάλουμε ποτέ μυαλό. Φοβάμαι όμως πως κάποιοι δε θα βάλουν...

Ας πούμε όμως ότι με το πιστόλι στον κρόταφο θα έπρεπε να διαλέξω κάτι να ψηφίσω, ποιο κόμμα θα ήταν αυτό; Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα: Το πάλαι ποτέ Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα μας το ΠΑΣΟΚ έφερε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, τη δέσμευσε μέχρι το 2030 με υποχρεώσεις, την έβαλε στο μνημόνιο, από το οποίο κάποιοι πλούτισαν και τώρα με τον "νέο" του αρχηγό, το Μπένι που πάει με όλα, εξυπηρετεί την ίδια πολιτική: Σκυμμένο κεφάλι στις τράπεζες και τα αφεντικά, καταπιέζοντας τον κόσμο. Με λίγα λόγια πρόκειται για το πιο διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο κόμμα στη χώρα που θέλει να μας πείσει ότι παλεύει για το καλό μας. Απορρίπτεται.

Δεύτερο ευκολάκι είναι ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, ο διάδοχος του "εθνικού κεφαλαίου" Κώστα Καραμανλή. Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς έβαλε όλους τους δικούς του στο μουσείο της Ακρόπολης, ούρλιαζε ενάντια στο μνημόνιο, έδιωξε τη Ντόρα Μπακογιάννη επειδή το στήριξε και στη συνέχεια το στήριξε και ο ίδιος. Αλήθεια τώρα γιατί δεν την παίρνει πίσω αφού συμφωνούν; Με λίγα λόγια μιλάμε για τον πολιτικό χώρο που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού, έκανε τούμπες και πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και για έναν αρχηγό κόμματος παλαιού τύπου, ο οποίος αποκαλεί τα μικρότερα δεξιά κόμματα γκρουπούσκουλα, ξεχνώντας τη δική του Πολιτική Άνοιξη του παρελθόντος. Απορρίπτεται.

Η Ντόρα η Μπακογιάννη όπως είπαμε στηρίζει μνημονιακές θέσεις, και είναι όσο να' ναι... κόρη του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από διαφθορά ξέρει πολύ καλά...Ζω και αναπνέω για την ώρα που θα ακούω τις δηλώσεις της όταν θα είναι εκτός βουλής! Απορρίπτεται. Ο Στέφανος Μάνος είναι λίγο πιο αξιοπρεπής, καθώς πήρε σωστή θέση στο θέμα των ταυτοτήτων πριν λίγα χρόνια. Δεν ξεχνάω ακόμα όμως πως ανέβασε τη βενζίνη 50 δραχμές μέσα σε 1 βράδυ όντας υπουργός οικονομικών. Δεν ξεχνάω επίσης ότι ήθελε επέμβαση του στρατού το Δεκέμβρη του 2008...Απορρίπτεται.

Ο Γιώργος ο Καρατζαφύρερ έχασε όλη του την αίγλη στην κοινωνία με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμιου, και τώρα πια έχουν πειστεί όλοι ότι δεν έχει καμιά απολύτως σταθερή πολιτική θέση για τίποτα. Θυμάμαι ήμουν στη Χαλκίδα πριν λίγο καιρό και μας μοίρασαν φυλλάδια του που έλεγαν στη μία σελίδα: Ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης άλλαξε τις θέσεις του όταν χρειάστηκε", ενώ στην επόμενη έλεγε: "Δεν αλλάξαμε τις ιδέες μας" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων! Ήρθε η ώρα το ακροδεξιό λαϊκίστικο τηλεκόμμα να λάβει ένα τέλος με τη μη είσοδό του στη Βουλή. Απορρίπτεται.

Για τους αποχαυνωμένους ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Και μόνο ότι θεωρούν ότι πρώτα είναι Έλληνες και μετά άνθρωποι δείχνει τη βλακεία τους. Είδα μια φωτογραφία σήμερα στο Facebook που έλεγε ότι: "Καθαρά έθνη υπάρχουν μόνο σε βρώμικα μυαλά". Τους το αφιερώνω. Και τους λέω ότι όταν θα έχουμε μια κανονική αστυνομία θα βρεθούν όλοι στη φυλακή, καθώς πρόκειται για εγκληματίες. Απορρίπτεται.

Ίσως η μόνη θετική εξέλιξη στη δεξιά να είναι η ανάδειξη του Παναγιώτη Καμμένου και της νεολαίας του των καμμένων βούρλων. Παρότι ολίγον γλοιώδης, δείχνει κάπως αξιοπρεπής και νομίζω ότι αν ήμουν δεξιός θα τον ψήφιζα για να έχω το κούτελο μου πιο καθαρό. Δεν είμαι όμως, και επίσης δε βλέπω να κάνει προτάσεις. Οπότε: Απορρίπτεται.

Στην αριστερά τώρα: Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να ακολουθήσει τη θέση του Μύριζα. Δε μπορώ να καταλάβω πως υποστηρίζουν ότι πρέπει να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η επέκταση της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω και γιατί λένε ότι θέλουν να μείνουν στο Ευρώ, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν τους πιστεύω. Βλέπω έναν καιροσκοπισμό του ναι μεν αλλά από το Συνασπισμό ο οποίος προσπαθεί να δείξει ένα κιριλίκι ώστε να μην του φύγουν πολλοί ψηφοφόροι προς τον Κουβέλη. Απορρίπτεται.

Για να πάμε στη Δημοσκοπική Αριστερά, όπου ο Φώτης ο Κουβέλης θέλει να πείσει με το κύρος του ένα μεγάλο κομμάτι του λαού να τον στηρίξει, και όχι μόνο παραδοσιακούς αριστερούς, όμως κανείς δεν τον πιστεύει ότι δεν πρόκειται να πάει με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Επίσης η ιδέα της σταδιακής απεμπλοκής από το μνημόνιο με τρομάζει! Χρειάζεται απεμπλοκή εδώ και τώρα! Απορρίπτεται.

Πάμε και στο τιμημένο ΚΚΕ. Ο παππούς μου που ήταν χρόνια στο κόμμα χρόνια έλεγε: "Δε θέλω να γίνεις κομμουνιστής. Θέλω να γίνω δημοκράτης", και αυτό είναι ένα από τα βασικά μου προβλήματα με το κόμμα του Περισσού. Έχοντας φάει κρανιά στο κεφάλι από Κνίτη το 2003 στο Πολυτεχνείο, ξέρω πως όταν "το κόμμα" αποκτά μεγάλη δύναμη τη χρησιμοποιεί και αλίμονό σου αν βρεθείς στο διάβα του... Όσο για τις θέσεις του, δεν καταψήφισε τις κομματικές χρηματοδοτήσεις, ενώ το 2011 η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι η έξοδος από το Ευρώ θα ήταν καταστροφή. Τέλος πρέπει να πω ότι ο Σταλινισμός και η διεθνής απομόνωση που πρεσβεύει το ΚΚΕ δε με εκφράζουν. Απορρίπτεται.

Την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τη βλέπω με περισσότερη συμπάθεια, καθότι έχει τις πιο ριζοσπαστικές απόψεις από όλα τα αριστερά κόμματα. Όμως η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι συμπεριφορές των μελών της μοιάζουν με τους τραμπουκισμούς του ΚΚΕ - ειδικά όπου έχουν τη δύναμη εκείνοι, όπως στις φοιτητικές σχολές του Μετσόβιου. Δε μου ήταν ποτέ εύκολο να κάνω ένα διάλογο με κάποιον από τα ΕΑΑΚ καθώς ήταν πάντα έτοιμος για τσακωμό! Απορρίπτεται.

Τέλος θα σκεφτόμουν να ψηφίσω Οικολόγους - Πράσινους, μια και πιθανότατα θα έφερναν νέες πρωτοποριακές προτάσεις στη βουλή και ίσως να έσπρωχναν την κοινωνία προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, μετά τα παραμύθια του Παπανδρέου για την Πράσινη ανάπτυξη. Όμως ο φόβος μου ότι θα συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με αποτρέπει. Απορρίπτεται.

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πολλά για τα άλλα κόμματα. Έχω ακούσει καλά λόγια για το "Δημιουργία Ξανά" και χάρηκα που το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ μ-λ επιτέλους συνεργάζονται! Όμως από όλα τα υπόλοιπα πρέπει να ζητήσω ένα συγνώμη, μια και δεν τα έχω παρακολουθήσει.

Εν κατακλείδι, θα γυρίσω στην Ελλάδα για τις εκλογές, όμως δεν είμαι σίγουρος για το αν θα ψηφίσω. Αν όμως το ρίξω το βόλι, θα είναι κάτι μεταξύ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.(ς) και Οικολόγων ώστε να έμπαιναν στη βουλή, ή Σύριζα εάν ένιωθα ότι θέλω να καταγραφεί η ψήφος μου σε ένα υψηλό ποσοστό αριστεράς που μπορούσε να ταρακουνήσει λίγο τα πράγματα. Τους απορρίπτω και τους 3 παραπάνω σχηματισμούς όμως δε μου μένει και τίποτα άλλο για να διαλέξω. Φυσικά πρέπει να πω ότι θεωρώ εντελώς γελοίο ότι η αριστερά δεν ενώθηκε πριν τις εκλογές. Είναι τελείως απογοητευτικό αυτό το γεγονός και δείχνει ότι ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας που βρίσκεται η χώρα. Εάν είχαν αποφασίσει να συμπράξουν ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ! Όμως όλοι θέλουν να διατηρήσουν τα μαγαζάκια τους δυστυχώς...

Για εσάς τους υπόλοιπους που θέλετε να ψηφίσετε προτείνω τα εξής:
- Βυθίστε τη Χρυσή Αυγή, μην τη νομιμοποιήσετε
- Αποκαθηλώστε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Έχουν καταστρέψει τη χώρα, δεν αξίζουν την ψήφο σας
- Εάν είστε δεξιοί δώστε ψήφο στον Καμμένο καθώς είναι ο μόνος αξιοπρεπής
- Για όλους τους υπόλοιπους ψηφίστε αριστερά για να δώσετε ένα μήνυμα αντίστασης

Όπως και να έχει φίλες και φίλοι η επόμενη μέρα των εκλογών θα σηματοδοτήσει την αρχή νέων κοινωνικών αγώνων, όπου εμείς θα είμαστε στο προσκήνιο. Εμείς θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Κανένα κόμμα ή καμιά συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να μας βγάλει από το τέλμα από μόνη της...Οι εκλογές δεν είναι τέλος, αλλά αρχή. Καλή μας αρχή λοιπόν.
greekragnaroker.weebly.com