Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ενοχλημένος ο Σκοπιανός πρόεδρος από ΝΑΤΟ και Ελλάδα

Επικρίσεις κατά της Ελλάδος διατύπωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο τηλεοπτικό δίκτυο Sitel, ο Ιβάνοφ υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος-μέλος που δεν σέβεται τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Ο Ιβάνοφ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για....





τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, όπου τα Σκόπια απέτυχαν για άλλη μια φορά να δεχθούν πρόσκληση για ένταξή τους στη συμμαχία. «Η Ελλάδα είτε θα πρέπει να προσεγγίσει το θέμα (την εκκρεμότητα της ονομασίας) με σοβαρότητα ώστε να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση είτε να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία», τόνισε, σημειώνοντας ότι κάθε άλλη συμπεριφορά είναι ανεύθυνη.

Επίσης, ο πρόεδρος των Σκοπίων κατηγόρησε τη χώρα μας ότι επιδεινώνει την περιφερειακή κατάσταση, λέγοντας: «Εμάς μας παρεμποδίζει, το Κόσοβο δεν το αναγνωρίζει, γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στην Τουρκία, γνωρίζουμε τα ζητήματα με την Κύπρο».

Ερωτηθείς για την μη πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ο Ιβάνοφ υποστήριξε ότι η Σύνοδος δεν ήταν σύνοδος διεύρυνσης.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας προσφυγής των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, υποστήριξε ότι η νομική ομάδα εξετάζει όλες τις πτυχές και θα πράξει ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας. «Πιθανόν, το λιγότερο που θα γίνει είναι να ενημερωθεί το Διεθνές Δικαστήριο ότι στο Σικάγο δεν έγινε σεβαστή η ετυμηγορία του», ανέφερε.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να... αναφερθεί και στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, όταν ρωτήθηκε για την πορεία στο ζήτημα της ονομασίας. «Με ποιόν να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση; Είχαν μεταβατική κυβέρνηση και τώρα δεν έχουν καθόλου κυβέρνηση. Δεν υπάρχει εταίρος για να βρεθεί λύση», είπε.