Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πραντέλι: "Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο"

Η Ιταλία στην πρεμιέρα της στο Euro 2012 είχε αντιμετωπίσει την Ισπανία με σύστημα 3-5-2, αλλά εν όψει του τελικού ο Τσέζαρε Πραντέλι ούτε που σκέφτεται να επιστρέψει σε αυτό το σύστημα, όπως ξεκαθάρισε στην συνέντευξη τύπου. Οι "ατζούρι" είχαν κάνει καλή....


εμφάνιση και το τελικό σκορ ήταν 1-1 με την "Furia Roja", το χρησιμοποίησαν και κόντρα στην Κροατία, αλλά εν συνεχεία επέλεξαν 4-4-2 με... ρόμβο στο κέντρο και η ομάδα απέδωσε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο, το καλύτερο σίγουρα στην διοργάνωση.

"Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και το έχει αποδείξει. Πάντα λέγαμε ότι αυτήν την ομάδα πρέπει να νικήσουμε", ανέφερε αρχικά ο Πραντέλι.

"Η δύναμή της δεν είναι μόνο η κατοχή της μπάλας, αλλά και η ικανότητα να κερδίζει πίσω την μπάλα στο κέντρο. Η άμυνά της πάντα κλείνει πολύ γρήγορα".

"Τακτικά θα προσεγγίσουμε το ματς με επιθετική φιλοσοφία, πρώτος στόχος είναι να κλείσουμε τους χώρους και να πάρουμε την μπάλα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές μας και πάρουμε τον έλεγχο στο κέντρο. Δεν είμαστε αγνώμονες για να πούμε ότι θα κυριαρχήσουμε από την αρχή έως το τέλος".

Όταν ρωτήθηκε για το σύστημα και το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο 3-5-2, τόνισε: "Ειλικρινά, όχι, ούτε που το έχω σκεφτεί. Βρήκαμε μια ισορροπία στα τελευταία ματς, αλλά βέβαια ξέρουμε ότι μέσα στο ματς αν χρειαστεί μπορεί να αλλάξουμε σε 3-5-2".

"Η ομάδα ξεκινώντας το τουρνουά είχε διαφορετική προσέγγιση, αλλά με τον χρόνο βρήκε την φόρμα της και την ισορροπία που έψαχνε και βρήκε την σιγουριά που δεν είχε στα προηγούμενα τουρνουά".

"Χρειαζόμασταν μερικές προπονήσεις ακόμη για να βρούμε ξανά την πείνα να παίξουμε ανοικτά. Παίξαμε κόντρα σε όλους ανοικτά, ρισκάραμε κάποια πράγματα και θα το κάνουμε ξανά αύριο".