Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Δέσμευση Ομπάμα για βοήθεια στους πληγέντες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε να προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην πολιτεία του Κολοράντο στη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του στην περιοχή, όπου τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη....


ζωή τους και 35.000 ακόμη έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο Ομπάμα ξεκίνησε την επίσκεψή του, που διήρκησε τρεις ώρες, με μια πτήση με το αεροσκάφος Air Force One πάνω από την περιοχή που έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές, τις χειρότερες στην ιστορία του Κολοράντο, οι οποίες μαίνονται εδώ και μία εβδομάδα.

Μέχρι χθες Παρασκευή οι πυρκαγιές είχαν κατακάψει 68.800 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, τα περισσότερα από τα οποία στο εθνικό δάσος Πάικ, δυτικά του Κολοράντο Σπρινγκς, μια πόλη με περισσότερους από 400.000 κατοίκους.

Αν και οι πυροσβέστες εξακολουθούν να σημειώνουν ότι περίπου 20.000 σπίτια εξακολουθούν να απειλούνται από την πυρκαγιά, έχει αρθεί η διαταγή εκκένωσης για περίπου 35.000 κατοίκους. Μέχρι στιγμής 347 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης χθες ο διοικητής της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς Πίτερ Κάρεϊ δήλωσε ότι μία δεύτερη σορός βρέθηκε σε ένα καμένο σπίτι. Ο πρώτος νεκρός εξαιτίας της φωτιάς είχε εντοπιστεί αργά την Πέμπτη.

Πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους φέτος στο Κολοράντο στη διάρκεια της περιόδου των πυρκαγιών έχει φτάσει τους έξι.