Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

"Υποτιμάτε τις ζωές μας και μας ωθείτε σε συλλογική κατάθλιψη"

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου με επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο, η οποία κοινοποιήθηκε παράλληλα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρη, στους....


βουλευτές του νομού και στον Προϊστάμενο Υγειονομικών Υπηρεσιών ΙΚΑ Ηρακλείου, εκφράζει την αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και των ασφαλισμένων για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η δημόσια υγεία.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά και στο θέμα που αποκάλυψε το Prismanews.gr για τις απολύσεις του προσωπικού από την γραμματεία εξυπηρέτησης των τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΠΥ στο Ηράκλειο.

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

"Για μια ακόμα φορά δείχνετε την αδιαφορία και την αναλγησία που σας διακατέχει εφαρμόζοντας πολιτικές πλήρους εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.
Υποτιμάτε τις ζωές μας και μας ωθείτε σε συλλογική κατάθλιψη. Δεν σας φτάνουν οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, καθημερινά με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες κατεδαφίζεται την κοινωνική ασφάλιση - υγεία.
Αιμοκάθαρση στον αέρα.
Καρκινοπαθείς και άλλοι ασθενείς χωρίς φαρμακευτική αγωγή.
Νεφροπαθείς χωρίς φίλτρα.
Ανασφάλιστοι χιλιάδες, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη ( παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας ).
Και εσείς παίζετε τη ζωή μας κορόνα γράμματα;
Έγκαιρα σας είχαμε επισημάνει (13-9-12 ΑρΠρωτ:1917 στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ) με επιστολή μας για το μεγάλο πρόβλημα και το δυσβάσταχτο κόστος που προκύπτει για τους ασφαλισμένους της χώρας με την απόφασή σας να αναθέσετε σε ιδιωτικές εταιρείες τις τηλεφωνικές γραμμές για ραντεβού των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ εκτοξεύοντας έτσι το κόστος κλήσης αφήνοντας ουσιαστικά τους ασφαλισμένους έρμαια στα κερδοσκοπικά συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών.
Παράλληλα σας είχαμε επισημάνει ότι οι απολύσεις που έγιναν απ΄ τις γραμματείες που έκλειναν τα ραντεβού είχε σαν αποτέλεσμα τις ατελείωτες ουρές, την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και τον εξαναγκασμό τους πραγματικά στην χρήση της εξαιρετικά κοστοβόρας υπηρεσίας των τηλεφωνικών ραντεβού.
Σας ενόχλησαν φαίνεται αυτές οι επισημάνσεις και μάλλον θέλοντας να μας τιμωρήσετε εν μια νυκτύ βάλατε λουκέτο στις γραμματείες εξυπηρέτησης των ραντεβού των ασφαλισμένων. Την απάντηση μας θα την πάρετε άμεσα και θα είναι ανατροπή σε αυτά τα πανάθλια και απάνθρωπα μέτρα με τα οποία προσπαθείτε να μας πάρετε την ίδια μας την ζωή".