Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Η παθητικότητα Ομπάμα οδήγησε σε χάος στη Μέση Ανατολή»

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ ανέβασε τους τόνους χθες κατηγορώντας τον δημοκρατικό αντίπαλό του Μπαράκ Ομπάμα για «παθητικότητα» στη Μέση Ανατολή η οποία οδήγησε στο «χάος», μετά τις....


αιματηρές βιαιότητες που προκάλεσε μια αντι-ισλαμική αμερικανικής παραγωγής ταινία. Η θεωρία του Ομπάμα σύμφωνα με την οποία «μια χαμηλών τόνων αμερικανική ηγεσία θα κατεύναζε την οργή εναντίον μας και θα μας έφερνε οφέλη, όχι μόνο απέτυχε αλλά προκάλεσε μεγαλύτερο χάος«, είπε ο Ρόμνεϊ σε ομιλία του στο Μπέλμοντ της Μασαχουσέτης, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

«Η εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα είναι μια πολιτική παθητικότητας και αποποίησης«, πρόσθεσε.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος καταφέρθηκε εναντίον του Ομπάμα για δηλώσεις του, ότι αυτά τα βίαια επεισόδια συνιστούν «εμπόδια στο δρόμο».

«Μια τέτοια δήλωση για γεγονότα που σοκάρουν δείχνει ότι ο πρόεδρος δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα τη σοβαρότητα των δυσκολιών τις οποίες αντιμετωπίζουμε στη Μέση Ανατολή«, έκρινε ο Ρόμνεϊ.

«Αυτό θέτει την Αμερική, μαζί με τους φίλους της και τους συμμάχους της στο έλεος όσων διαδραματίζονται και όσων θέλουν το κακό μας«, υποστήριξε.

«Βλέπουμε μια αντίδραση συγκεχυμένη, βραδεία και ανακόλουθη για την τρομοκρατική επίθεση στη Λιβύη, μια άρνηση να είναι ειλικρινής με τους Αμερικανούς σε σχέση με ό,τι συνέβη και μια πλήρη αποτυχία στην εξήγηση για την αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή«, υπογράμμισε.

Η αμερικανική κυβέρνηση αντιμετωπίζεται σκωπτικά από τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση γιατί άλλαζε εκδοχές σε σχέση με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον του προξενείου στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, πριν παραδεχτεί ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια» στην οποία ενεπλάκη η Αλ Κάιντα.

Ωστόσο και ο Ρόμνεϊ επικρίθηκε έντονα ακόμη και από το δικό του στρατόπεδο, όταν έκανε λόγο για «διφορούμενα σημάδια» στην αντίδραση της κυβέρνησης κατά το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι τρέφει συμπάθεια για τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους.

Τα βίαια αυτά επεισόδια που διήρκησαν δύο εβδομάδες σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων.

Ο Ρόμνεϊ θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα σε μια πρώτη λογομαχία το βράδυ της Τετάρτης στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις δυτικές ΗΠΑ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.