Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πάγκαλος: «Αστειότητες» τα περί αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ

«Είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς κριτική. Και εγώ θα προσυπέγραφα ότι είναι χωρίς τακτική και στρατηγική το ΠΑΣΟΚ- δεν κοστίζει τίποτα, αλλά δεν λέει και τίποτα, τελικά» ανέφερε ο Θόδωρος Πάγκαλος στο ραδιόφωνο της....


ΝΕΤ, κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις του Α. Λοβέρδου. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως έχει διαπιστώσει ότι ο κόσμος έχει απορρίψει το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο πρόσωπα και πρότεινε «αλλαγή εκλογικού συστήματος, ώστε να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης- να μην είμαστε οπαδοί δηλαδή ανθρώπων, αλλά να είμαστε οπαδοί απόψεων».

Χαρακτήρισε αστειότητες τα περί αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέου φορέα και προσέθεσε: «Όποιος θέλει ας κάνει φορέα και το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί από μόνο του. Όποιος θέλει κάνει τον φορέα του, μας τον δείχνει και αν το θέαμα μας τέρψει και μας θέλξει θα σηκωθούμε να φύγουμε. Θα καθόμαστε να ταλαιπωρούμαστε μέσα σε ένα κόμμα που υφίσταται συνεχή απομείωση για να μην ακολουθήσουμε τον λαμπρό εκείνο αρχηγό; Πρέπει κάτι να πει, όμως, αυτός…».

Στο ερώτημα αν θα τεθεί στο συνέδριο θέμα ηγεσίας είπε πως, όταν γίνεται συνέδριο, αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας. «Αν θα συνεχίσει ο ίδιος αρχηγός να είναι αρχηγός στο μέλλον; Αν δεν το θέλει η πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου πώς θα μείνει αρχηγός; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι όταν κάνουμε συνέδριο, αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας, εκτός αν βλέπει κανείς τα συνέδρια ως συνέδρια χειροκροτητών, όπως ήταν πολύ συχνά τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα. Και στην αλλαγή ηγεσίας, δυστυχώς όπως έγινε -γιατί δεν ήταν έτσι- μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε σκληρή σύγκρουση για το ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό. Μετά όμως άρχισαν τα περάσματα του δαχτυλιδιού, Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου στον Βενιζέλο… Δεν είναι πράγμα αυτό…» τόνισε.