Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΟΑΣΑ φέρνει το τουριστικό εισιτήριο 3 και 7 ημερών

Νέες προσφορές λανσάρει ο ΟΑΣΑ προκειμένου να προσελκύσει ακόμη περισσότερο επιβατικό κοινό. Συγκεκριμένα, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών - Ανάπτυξης και Εργασίας, θεσπίζεται, μεταξύ άλλων το...


λεγόμενο τουριστικό εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών, ισχύος 3 και 7 ημερών και αξίας 20 και 50 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή για δύο μήνες το μέτρο της προσφοράς ενός εισιτηρίου στα δέκα, αλλά και έκπτωση 50% για τα πρόστιμα που εξοφλούνται εντός δέκα ημερών.

Ειδικότερα, η νέα κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει τα εξής:

- Το τριήμερο τουριστικό εισιτήριο θα ισχύει σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας για τρία 24ωρα από την επικύρωσή του, θα επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις μέσα στην πόλη -και από μία διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο- και θα κοστίζει 20 ευρώ.

- Το εβδομαδιαίο εισιτήριο για το Αεροδρόμιο θα ισχύει σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες για επτά ημέρες, θα επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Αεροδρομίου με το μετρό και τα λεωφορεία express, και θα κοστίζει 50 ευρώ.

- Η δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου με την αγορά δεσμίδας 10 εισιτηρίων, που θα ισχύει για όλα τα ολόκληρα και μειωμένα εισιτήρια. Το μέτρο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, διότι καθιερώνεται για δύο μήνες.

- Τα πρόστιμα θα καταβάλλονται μειωμένα κατά 50% εφόσον εξοφλούνται αμέσως κατά την επιβολή τους ή εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επιβολής τους στα γραφεία του ΟΑΣΑ.

- Το νέο εισιτήριο του Μετρό (ΣΤΑΣΥ), αξίας 6 ευρώ, από τους σταθμούς Παλλήνη − Κάντζα − Κορωπί από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), που μειωμένο θα φτάνει τα 3 ευρώ.

- Νέα μειωμένη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το αεροδρόμιο, με ισχύ για όλα τα μέσα μεταφοράς, αξίας 70 ευρώ.

- Η εξαίρεση των γραμμών της Σαρωνίδας από τις κάρτες ημερήσιας και εβδομαδιαίας ισχύος.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι δικαίωμα ελεύθερης και μειωμένης μετακίνησης θα παρέχεται, εφόσον ο αρμόδιος φορέας έχει προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπέρ του ΟΑΣΑ, καταβάλλοντας το αντίτιμο της δαπάνης. Πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται για την αντιμετώπιση του «δεν πληρώνω» των υπουργείων προς τις αστικές συγκοινωνίες.