Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μπόρις Τζόνσον: Η Μέρκελ ηγείται της Ελλάδας

Σφοδρές επικρίσεις κατά της Γερμανίας περιελάμβανε η ομιλία του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον σε επιχειρηματικό κοινό στη βρετανική πρωτεύουσα, με κύριο αντικείμενο τη σχέση...


Ηνωμένου Βασιλείου – ΕΕ. Ο εκκεντρικός κ. Τζόνσον ανέφερε ότι «η διακυβέρνηση στην Ελλάδα έχει αναληφθεί από την καγκελάριο Μέρκελ», για να προσθέσει αστειευόμενος ότι δεν ήταν αυτό το αποτέλεσμα στο οποίο ήλπιζαν οι Έλληνες το 1944.

Κατά το δήμαρχο του Λονδίνου, το ευρώ έχει αποδειχθεί καταστροφικό εγχείρημα και τα σχέδια για δημοσιονομική και τραπεζική ένωση «θα κάνουν μία άσχημη κατάσταση ακόμα χειρότερη».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Βρετανίας, σημείωσε ότι είναι απαραίτητοι δραστικοί περιορισμοί στις σχέσεις της με την ΕΕ, εκφράζοντας την επιθυμία διαμόρφωσης μιας σχέσης όμοιας με αυτή που έχουν με τις Βρυξέλλες η Νορβηγία και η Ελβετία.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό Κάμερον και τον υπουργό Οικονομικών Όσμπορν για την αντίθεσή τους στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ΕΕ, λέγοντας ότι βρίσκονται στην ηθικά λάθος πλευρά του επιχειρήματος. Ο κ. Τζόνσον πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στην απλοποιημένη ενιαία αγορά.