Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Η προσφορά της Ελλάδας δίνει φτερά στις αγορές»

Την ώθηση που έδωσε στις αγορές η διαδικασία επαναγοράς ελληνικού χρέους, σχολιάζει η αυστριακή εφημερίδα «De Standaard», με τον τίτλο «Η προσφορά της Ελλάδας δίνει φτερά στις αγορές». Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι ιδιώτες....


πιστωτές, κάτοχοι κρατικών ομολόγων, έχουν μέχρι την Παρασκευή χρόνο να τα διαθέσουν για επαναγορά από την Ελλάδα, κατονομάζοντας μια τιμή, πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική τους αξία.

Η Αθήνα, έχει ορίσει τις τιμές, μεταξύ του 30,2% και του 32,2% της αξίας, δηλαδή μεταξύ 38,1 και 40,1 λεπτά του ευρώ, ανάλογα με την διάρκεια των ομολόγων, τιμές που είναι σαφώς υψηλότερες εκείνων που ανέμεναν οι περισσότεροι των αναλυτών, που τις υπολόγιζαν από 20 έως 30 λεπτά του ευρώ.

Πρόκειται για όρο προς υλοποίηση της απόφασης που είχαν λάβει την περασμένη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και από την οποία εξαρτάται η εκταμίευση στην Ελλάδα των επόμενων τριών δόσεων του δανείου, συνολικού ποσού 43,7 δισ. ευρώ.

Η «De Standaard» αναφέρει το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε τη Δευτέρα σημαντική άνοδο, ενώ τα επιτόκια των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας μειώθηκαν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, από το 16,23% στο 14,5%, στα χαμηλότερα δηλαδή επίπεδα από τα μέσα του 2011.

Στο ίδιο θέμα αναφέρονται σε σημερινά τους δημοσιεύματα και άλλες αυστριακές εφημερίδες, έχοντας τίτλους όπως «Η Αθήνα πληρώνει το ένα τρίτο για το χρέος της», η «Die Presse», «Η Αθήνα προσφέρει μέχρι και 40% για την επαναγορά του χρέους της» η «Courier», «Το βελτιωμένο πρόγραμμα της Αθήνας για επαναγορά χρέους προκαλεί άνοδο του ευρώ» η «Wiener Zeitung».