Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Θέλει απλή αναλογική η ΔΗΜΑΡ

Το αμέσως επόμενο διάστημα η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει πρωτοβουλία, για αλλαγή του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Η ΔΗΜΑΡ θέλει να ανοίξει άμεσα ο διάλογος, ενώ αυτό το διάστημα γίνονται συλλογικές συζητήσεις....


χωρίς να έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις για το ποιος θα τεθεί επικεφαλής αλλά και ποιοι θα συμμετάσχουν στις διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα.

Καθοριστικός μήνας θα είναι ο Ιανουάριος καθώς η ΔΗΜΑΡ θα διοργανώσει ημερίδα με κεντρικό θέμα «αλλαγή του εκλογικού νόμου» όπου θα καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις. Μία από αυτές είναι η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα που προβλέπει ο ισχύον εκλογικός νόμος.

Η πρωτοβουλία αυτή πάντως της ΔΗΜΑΡ προβλέπεται να πυροδοτήσει την αντιπαράθεση της με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε όσους επεξεργάζονται τέτοια σχέδια να «τα βάλουν στο συρτάρι τους».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της ελληνικής κοινωνίας μπροστά στα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και για μικροπολιτικά παιχνίδια τώρα που, όπως είπε χαρακτηριστικά έβαλαν «μαύρες πλερέζες».

Εδώ ισχύει το γνωμικό για τον κ. Κουβέλη: «Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα!».