Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στυλιανίδης: Το κράτος όπως το ξέραμε έχει τελειώσει

Πρέπει να επαναξετεταστεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να γίνει μία οριζόντια διανομή που θα ευνοεί τους πλούσιους....


πολύτεκνους και θα αδικεί αυτούς με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα». Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 9,89, επισήμανε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αλλάξει τρόπο λειτουργίας με παρεμβάσεις όπως το παρατηρητήριο για τον έλεγχο των οικονομικών, και το διευθυντικό δικαίωμα του δημάρχου να μετακινεί εσωτερικά τους υπαλλήλους» και πρόσθεσε ότι «ο δήμαρχος θα απλώνει τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Το πράγμα νοικοκυρεύεται».

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να λειτουργούμε ισοπεδωτικά απέναντι σε όλους τους ΟΤΑ. Οι ελληνικοί ΟΤΑ είναι πια οι λιγότερο χρεωμένοι δήμοι στην Ευρωζώνη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια για την οικονομία».

«Το κράτος όπως το ξέραμε έχει τελειώσει. Δεν είναι μια αστείρευτη πηγή χρημάτων. Εκ των πραγμάτων υπάρχουν κι οι δανειστές, που χρηματοδοτούν τη μηχανή για να λειτουργήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.