Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Ιταλία: Κινδυνεύει με ανεργία το ένα τέταρτο των πολιτών

Τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα επιβεβαιώνουν ότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση, κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της...


προεκλογικής περιόδου. Πάνω από το ένα τέταρτο των Ιταλών – το 28,4% – κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με έκθεση του εθνικού ινστιτούτου στατιστικής Istat.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο παρουσίασε σε ετήσια βάση πτώση 6,2%. Πρόκειται για την δέκατη τέταρτη συνεχόμενη συρρίκνωση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται και στα αρνητικά δεδομένα για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία: τους πρώτους δέκα μήνες του 2012, οι πωλήσεις περιορίστηκαν κατά 20,1%.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ιταλικό ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υπέστη συρρίκνωση 2,4% σε ετήσια βάση.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, τέλος, από το 2007 μέχρι το 2011, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι δεκαπέντε υπαλλήλους αντιμετώπισαν συνολική αύξηση των φόρων 7.000 ευρώ στην περιφέρεια του Μιλάνου και 4.500 χιλιάδων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.