Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ομπάμα δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ναι μεν στηρίζει την βαλλόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις, αλλά πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα την διορίσει ως νέα ΥΠΕΞ. «Δεν χρονοτριβώ....


με όσα λέει ο κόσμος στα καλωδιακά ενημερωτικά προγράμματα που επιτίθενται σε άριστα καταρτισμένα στελέχη όπως η Σούζαν Ράις», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Bloomberg.

Με την Χίλαρι Κλίντον υπ’ ατμόν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ομπάμα χρειάζεται τάχιστα να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό του νέου ΥΠΕΞ, όμως η θρυλούμενη επιλογή της Σούζαν Ράις συναντά τη σθεναρή αντίσταση των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι της προσάπτουν τις σφαλερές δηλώσεις σχετικά με τα επεισόδια στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, που είχαν καταλήξει στη δολοφονία του πρεσβευτή στη Λιβύη και άλλων διπλωματικών υπαλλήλων.

«Πρόκειται να λάβω μία απόφαση περί του ποιος πρόκειται να αποτελέσει τον βέλτιστο ΥΠΕΞ, δεδομένου ότι ζούμε σε έναν λίαν μεταβαλλόμενο κόσμο και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τις ΗΠΑ να επιδείξουν τις αρχηγικές τους ικανότητες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Υπάρχουν πλήθος προκλήσεις, επίσης, και προτίθεμαι να εξασφαλίσω ότι θα έχουμε μία πλήρη ομάδα για την εθνική ασφάλεια που να μπορεί να μου δίνει τις καλλίτερες δυνατές συμβουλές και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διατηρεί ασφαλή τη χώρα μας. Η Σούζαν Ράις επιτέλεσε ένα λαμπρό έργο ως πρέσβειρα στον ΟΗΕ, όμως δεν έχω λάβει ακόμη απόφαση για τον ΥΠΕΞ», κατέληξε ο Ομπάμα.