Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μπερλουσκόνι: Προσβλητικές οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων

«Προσβλητικές και άτοπες για την ελευθερία επιλογής και κρίσης των Ιταλών» χαρακτήρισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τις αντιδράσεις Ευρωπαίων πολιτικών που κατέκριναν την επιστροφή του στην πολιτική....


αρένα. Όπως υπογραμμίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο «Καβαλιέρε», οι αντιδράσεις μερικών πολιτικών και εφημερίδων «χαρακτηρίζονται από υπερδιέγερση» και «πρέπει να θεωρηθούν άτοπες».

Ο «μίστερ τιβί» θεωρεί, επίσης, ότι «θα ήταν μάλλον υπερβολικά απλό να συνδεθούν οι αναμείξεις αυτές με την πολλοστή κερδοσκοπική κίνηση, που θα ήθελε να αποδυναμώσει τις ιταλικές επιχειρήσεις, μετατρέποντας τες σε εύκολη λεία ξένων αγοραστών».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, τονίζει ότι «ήταν πάντα πεπεισμένος ευρωπαϊστής» και ότι «έδωσε πάντα μάχη για να μια λιγότερο γραφειοκρατική Ευρώπη και πιο ενωμένη πολιτικά, με κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα. Μια Ευρώπη που να μετρά περισσότερο στη διεθνή σκηνή».

Σχετικά με την πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα, θέση θέλησε να πάρει και η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας Cei, στηρίζοντας έμμεσα τον Μάριο Μόντι. «Η κυβέρνηση τεχνοκρατών προστάτεψε τη χώρα από ταπεινωτικές ήττες. Δεν μπορούν να ακυρωθούν οι θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς» δήλωσε ο πρόεδρος της Cei, καρδινάλιος Άντζελο Μπανιάσκο στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο καρδινάλιος Μπανιάσκο συμπληρώνει: «Οι μεγάλες θυσίες που ζητήθηκαν πρέπει να οδηγήσουν σε συγκεκριμένους καρπούς. Είναι σωστό, επίσης, να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αξιοπιστία που η Ιταλία απέκτησε σε διεθνές επίπεδο».

«Όποιος σκέφτεται να βολέψει μόνον τον εαυτό του, ενώ όλο το σπίτι καίγεται, είναι ανεύθυνος» καταλήγει ο επικεφαλής των καθολικών επισκόπων, με έμμεση αναφορά, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.