Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

«Nομισματικούς πολέμους» βλέπει το 2013 η Τράπεζα της Αγγλίας

Μόνο αν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση των εμπορικών ανισορροπιών, μπορεί να αποφευχθεί ένας «νομισματικός πόλεμος» το 2013. Για το παραπάνω προειδοποιεί ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κίνγκ. «Τα....


κράτη επιδιώκουν να τονώσουν τις οικονομίες τους σε έναν κόσμο αργής ανάπτυξης και να επιλύσουν τα προβλήματα τους μέσω της αύξησης των εξαγωγών», ανέφερε ο Κίνγκ. Επιπλέον, μίλησε για τις πιέσεις που υφίσταται η παγκόσμια οικονομία μέσα από αυτή τη διαδικασία αλλά και για τις έριδες μεταξύ των κρατών όταν επιχειρούν να χειραγωγήσουν τα εθνικά νομίσματα για να έχουν πλεονέκτημα στις εξαγωγές.
Στην ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης ο Κίνγκ αναφέρθηκε και στους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα από αυτή την κατάσταση και είπε ότι η ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20) έχει χάσει την αίσθηση του κοινού σκοπού, λόγω των προσπαθειών τους να βγάλουν τις χώρες τους από την οικονομική ύφεση.
«Η ανησυχία μου είναι ότι το 2013 θα δούμε την ανάπτυξη της ενεργού διαχείρισης συναλλαγματικών ισοτιμιών ως εναλλακτική λύση για τη χρήση των εγχώριων νομισματικών πολιτικών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος τραπεζίτης, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο και τη θέση του θα πάρει ο επικεφαλής της Τράπεζας του Καναδά, Μάρκ Κάρνεϊ.
spirospero.gr