Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Καταναλωτικές ακρότητες

Η διακόσμηση των σπιτιών με φώτα είναι ένα έθιμο που λέγεται ότι ξεκίνησε πριν από αιώνες στη Γερμανία, όπου οι άνθρωποι τοποθετούσαν κεριά στα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους. Τα κερριά έμπαιναν μέσα σε ειδικά μεταλλικά κηροπήγια που στερεώνονταν πάνω στις άκρες των κλαδιών.

Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που λειτουργούσαν με ηλεκτρισμό δημιουργήθηκαν από έναν... στενό συνεργάτη τού Τόμας Εντισον (εφευρέτη του ηλεκτρικού λαμπτήρα), τον Εντουαρντ Τζόνσον, και μάλιστα δεν ήταν προς πώληση, αφού προορίζονταν αποκλειστικά για τη διακόσμηση του σπιτιού του εφευρέτη τους. Ο Τζόνσον είχε κατασκευάσει μια σειρά με 80 χρωματιστά λαμπάκια στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας. Τα πρώτα ηλεκτρικά λαμπιόνια που βγήκαν στην αγορά άρχισαν να πωλούνται τα Χριστούγεννα του 1901. Αμα σας αρέσουν οι ακρότητες δείτε το βίντεο...
Προσοχή στη ΔΕΗ και στα βραχυκυκλώματα

- Αν ανήκετε σε εκείνους που έχουν στολίσει το σπίτι τους με… αμέτρητα λαμπάκια, τα οποία φεγγοβολάνε μέρα νύχτα, τότε καλά θα κάνετε να είστε προετοιμασμένοι για τον λογαριασμό της ΔΕΗ που, όταν με το καλό σας επισκεφτεί, θα είναι… παραφουσκωμένος! Καλό θα είναι να μην τα αφήνετε αναμμένα συνεχώς, αλλά να τα σβήνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

-Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετήσετε τα λαμπάκια στο μπαλκόνι, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συμπολίτες μας είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη εξαιτίας βραχυκυκλωμάτων. Συμβουλευτείτε κάποιον ηλεκτρολόγο και προστατέψτε τα λαμπάκια και τις πρίζες από το νερό.
espresso