Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Η λεπτότερη οθόνη του κόσμου

Η LG αναμένεται να παρουσιάσει τον Ιανουάριο στη CES τη λεπτότερη, οθόνη με πάχος μόλις 2.6 χιλιοστά. Η LG Display ανέπτυξε ένα πρότυπο LCD πάνελ για τηλεοράσεις, το οποίο είναι λιγότερο από το ένα τέταρτο του πάχους των ήδη διαθέσιμων πάνελ της εταιρείας. Η νέα οθόνη θα κάνει εφικτή, για τους κατασκευαστές, τη δημιουργία ακόμα λεπτότερων τηλεοράσεων αλλά σχέδια για μαζική παραγωγή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Η 42 ιντσών οθόνη, η οποία αποτελεί ακόμα πρότυπο και όχι ολοκληρωμένο προϊόν, έχει πάχος μόλις 2.6 χιλιοστά. Αυτό είναι το μισό από το πάχος του προηγούμενου πρότυπου πάνελ της εταιρείας, το οποίο είχε... αποκαλυφθεί τον Μάιο και είχε πάχος 5.9 χιλιοστά. Η λεπτότερη τηλεόραση της εταιρείας που κυκλοφορεί είναι 11.9 χιλιοστά.

Το μυστικό της οθόνης κρύβεται στο φως. Οι LCDs απαιτούν μια πηγή, η οποία φωτίζει την εμφανιζόμενη εικόνα. Αυτό παρέχεται μέσω ενός backlight πάνελ, το οποίο τοποθετείται στο πίσω μέρος της οθόνης. Βάζοντάς το εκεί, το πάχος της τηλεόρασης αυτόματα αυξάνεται, οπότε η LG Display τοποθέτησε πολλαπλά LED φωτάκια γύρω από τις άκρες της οθόνης ώστε να φωτίζουν μέσα στο πάνελ. Το τελικό προϊόν βγαίνει μακρύτερο και ψηλότερο αλλά το πάχος μειώνεται κατά πολύ.

Η LG Display αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα οθόνη στην επερχόμενη Διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, CES, η οποία θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας στις αρχές του Ιανουαρίου.
pcw