Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

"Εθνική συστράτευση τώρα.. "

Πρόσκληση εθνικής συστράτευσης για την αντιμετώπιση των αιτίων που προκάλεσαν την κρίση που βιώνει η χώρα, απηύθυνε προς όλους τους Έλληνες ο πρωθυπουργός, μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2010.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο προϋπολογισμός αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάταξη της οικονομίας, της αξιοπιστίας και των δυνατοτήτων της χώρας και ζήτησε από τους βουλευτές του Κινήματος να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη για την υπερψήφισή του.

Επισήμανε ότι συστράτευση δεν σημαίνει ούτε αμνησία, ούτε άφεση αμαρτιών για όσους ευθύνονται για την εθνικά επιζήμια απογραφή και για τις απαράδεκτες πολιτικές που οδήγησαν σε παραγραφή πολύ σημαντικών υποθέσεων διαφθοράς. Και πρόσθεσε ότι όλοι αυτοί ζητούν σήμερα... τη λήψη μέτρων που θα φορτώνουν τα βάρη στα ασθενέστερα και τα μεσαία στρώματα τα οποία δεν ευθύνονται για την κρίση.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι φυγομάχησε , έγινε μέρος του προβλήματος διογκώνοντας τη διαφθορά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν το πλοίο πήγαινε στα βράχια, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του το εγκατέλειψαν».

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου εξήρε την υπεύθυνη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς, όσο και για τις σχέσεις πολιτικής και ΜΜΕ. Και ζήτησε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να προχωρήσει στις ακροάσεις που πρέπει και να φέρει πρόταση για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ.