Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

300 γαϊδούρια είναι ... πολλά!

Το σχέδιο "Καλλικράτης" δεν είναι κακό, για εμάς τους πολίτες αυτής της χώρας αφού θα μειώσει κατά κα΄ποιον τρόπο τις αρμοδιότητες κάποιων ... χαραμοφάηδων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης πάντα.

ΟΜΩΣ, ο Καλλικράτης έχει ένα κενό όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτών αυτής της χώρας. Πραγματικά τη στιγμή που όλοι οι τοπικοί "άρχοντες", δήμαρχοι και νομάρχες, παλεύουν για να μη χάσουν την εξουσία στους δήμους τους, κανένας από τους βουλεύτες δεν πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300! Βλέπετε η εξουσία και το χρήμα είναι δυο πράγματα που είναι υπεράνω όλων των υπολοίπων ακόμα και αυτών των... κομμάτων.

Συνεπώς κανένας από αυτά τα 300 γαιδούρια δε θα ήθελε να μείνει κάποια στιγμή ... χωρίς δουλειά! Γιατί λοιπόν να μην μειωθούν οι 300 αργόσχολοι στους 200 (και πάλι πολλοί είναι ...), όπως και στην Πορτογαλλία που οι βουλευτές εκεί είναι 230 και έχει πληθυσμό ίδιον με εμάς περίπου; Για να δούμε λίγο τα γαιδούρια πως κατανέμονται στις Διοικητικές περιφέρειες (οι οποίες θα γίνουν ... "νομοί")

Ανατολ. Μακεδονία Θράκη: βγάζει 17 (...να γίνουν 10)
Κεντρική Μακεδονία: βγάζει 48 (...να γίνουν 34)
Δυτική Μακεδονία: βγάζει 10 (...να γίνουν 5)
Ήπειρος: βγάζει 11 (...να γίνουν 5)
Θεσσαλία: βγάζει 23 (...να γίνουν 11)
Δυτική Ελλάδα: βγάζει 23 (...να γίνουν 12)
Νησιά Ιονίου: βγάζει 6 (...να γίνουν 4)
Στερεά Ελλάδα: βγάζει 17 (...να γίνουν 10)
Αττική: βγάζει 85 (...να γίνουν 75)
Πελοπόννησος: βγάζει 18 (...να γίνουν 11)
Βόρειο Αιγαίο: βγάζει 6 (...να γίνουν 3)
Νότιο Αιγαίο: βγάζει 8 (...να γίνουν 4)
Κρήτη: βγάζει 16 (...να γίνουν 6)


Σύνολο βγαίνουν όλα τα γαϊδουράκια μαζί 288 και προσθέστε και άλλα 12 "ράτσας" (το 'επικρατείας'...) μας βγαίνουν 300. Με την δική μας πρόταση μειώνονται σε 200 μαζί με τα 'ράτσας' να γίνονται 10. Ποιος λοιπόν θα πάρει την πρωτοβουλία να το κάνει πράξη το παραπάνω πλάνο, να γλιτώσουμε κανένα φράγκο γιατί σε λίγο μόνο αυτά τα γαϊδούρια θα βρίσκονται σε αυτή τη χώρα...
epikairoi