Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Έκθεση σοκ για το AIDS

Σε θανατική ποινή κινδυνεύει να μετατραπεί και πάλι το AIDS, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Συμμαχίας για την Ετοιμότητα της Θεραπείας.

Η οργάνωση στην έκθεσή της αναφέρει ότι οι ασθενείς δεν είναι πλέον σε θέση να δεχτούν βοήθεια από τα σχετικά προγράμματα, ενώ τα αποθέματα των αντιρετροϊκών φαρμάκων εξαντλούνται εξαιτίας των περικοπών στους κρατικούς προϋπολογισμούς, αλλά και του παγώματος της χρηματοδότησης από μεγάλους χορηγούς.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι το Παγκόσμιο Ταμείο θα χρειαζόταν 14,95 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια για να συμβάλλει στην εκπλήρωση των στόχων του ΟΗΕ για τη χιλιετία. Ωστόσο οι χώρες μέλη του G8 και οι άλλοι δωρητές προειδοποίησαν ότι αυτό το ποσό θα είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί. Πολλές από τις δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων δεν εκπληρώθηκαν ποτέ, ή μειώθηκαν δραστικά εξαιτίας της... οικονομικής κρίσης.

Το ταμείο που είχε δημιουργηθεί με τη στήριξη των G8 προβλεπόταν να διαθέτει 10 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για την αντιμετώπιση των σημαντικότερων ασθενειών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του aids. Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο ταμείο δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Στο στόχαστρο της έκθεσης έχει μπει και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε την οικονομική κρίση, για να μειώσει το μερίδιο των ΗΠΑ, αντί να αυξήσει το ποσό που έδιναν οι ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 33 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι φορείς του ιού HIV και περισσότεροι από τους μισούς, που χρειάζονται φάρμακα δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά.