Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Παπανδρέου: "Δεν τίθεται θέμα επιστροφής στην δραχμή.."

Αστεία και επικίνδυνα πράγματα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα συνεχόμενα σενάρια για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση με την ΟΚΕ Αρκαδίας, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε – για μία ακόμη φορά - ότι τα μέτρα που κλήθηκε να λάβει η κυβέρνηση πόνεσαν τον λαό.

Όπως είπε, όμως, με τα μέτρα αυτά κερδίσαμε χρόνο, για να σωθεί η Ελλάδα και να μπορέσει η κυβέρνηση να αφιερωθεί στις βαθύτερες αλλαγές, για να μην ξαναβρεθεί η χώρα σε τέτοια κρίση. "Κερδίσαμε τη διεθνή στήριξη, την αξιοπιστία μας για να μπορέσουμε να.. ανασάνουμε. Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη σκανδαλολογία, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "οι πολιτικοί πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα, να ξεκαθαρίσουμε υποθέσεις".

Για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι "οι αποφάσεις που πήραμε και παίρνουμε δεν είναι απλώς για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό, αλλά για να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα των ταμείων, για να ξέρουμε ότι μπορούν να πάρουν τα παιδιά μας συντάξεις".

Ανάλογη αναφορά έκανε και για τις περικοπές των μισθών στον δημόσιο τομέα, σημειώνοντας πως το μέτρο αυτό ελήφθη "για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να παίρνουν κανονικά τον μισθό τους", γιατί είχαμε φθάσει στο σημείο που θα μπορούσε να υπάρχει παύση πληρωμών.
madata