Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Χειρότερο; Ποιο χειρότερο;

Μέχρι στιγμής, κι ενώ επιβεβαιώνονται τα… βραζιλιάνικα μουντιαλικά «θέλω» της στήλης, το Παγκόσμιο Κύπελλο επιβραβεύει όσες ομάδες πήγαν στη Νότια Αφρική έχοντας ως ποδοσφαιρική λογική το «πάω για νίκη».

Οσες πήγαν (όπως εμείς) για να κόψουν βαθμούς από ένα ματς και να προσπαθήσουν να ρεφάρουν στο άλλο γύρισαν πρόωρα σπίτι.

Γενικώς επιβραβεύει όσες ομάδες παίζουν μπάλα, και δη καλή, διότι βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω για το «χειρότερο Μουντιάλ όλων των εποχών».

Το χειρότερο όταν η Γερμανία έχει ήδη ρίξει δύο τεσσάρες, επί παραδείγματι, η μία μάλιστα κόντρα στην Αγγλία; Το χειρότερο όταν βλέπουμε μια εξαιρετική, μέχρι στιγμής, Αργεντινή και μια άκρως.. αποτελεσματική Βραζιλία; Το χειρότερο όταν θαυμάζουμε μια ελκυστική Ολλανδία;

Οχι δα… Χειρότερο από αυτά που έχει δει ήταν το ’94 στις ΗΠΑ επειδή τους είχε τρελάνει η ζέστη! Στην Αφρική, όπου έχει χειμώνα, σταδιακά προσαρμόζονται.

Ενόψει προημιτελικών, το Ολλανδία-Βραζιλία είναι… όλα τα λεφτά. Εκεί όπου η Βραζιλία καλείται να παίξει και άμυνα, διότι επιθετικά αποτελεί εγγύηση. Εκεί όπου Ζιλμπέρτο Σίλβα και Φελίπε Μέλο καλούνται να βοηθήσουν τα επιρρεπή στις επιστροφές βραζιλιάνικα μπακ, ενάντια σε Ρόμπεν και Κάουτ, έχοντας στον νου και τις κατεβασιές του Σνάιντερ.

Η Ολλανδία, που έφτασε τις οκτώ σερί νίκες καταρρίπτοντας το… εθνικό ρεκόρ, παρέμεινε αήττητη για 23ο σερί παιχνίδι (18-5-0) και διαθέτει το καλύτερο τρέχον σερί παγκοσμίως, είναι κατ’ εμέ η μόνη που μπορεί να αφήσει πρόωρα εκτός της Βραζιλία (φτου φτου). Το γιατί το εξήγησε χθες βράδυ ο Κάρλος Ντούνγκα: «παίζει πιο πολύ σαν λατινοαμερικάνικη ομάδα παρά σαν ευρωπαϊκή».

ΥΓ. Για το Γερμανία-Αργεντινή, αποτελεί πραγματικά ερώτημα το πού θα φθάσει η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ την οποία, Σαββατόβραδο σε εκπομπή, άκουγα να χαρακτηρίζουν ως «ισχυρό αουτσάιντερ κόντρα στην Αγγλία (!) και δεν επενέβη η ΕΣΗΕΑ! Ποια, η Γερμανία που έχει για πλάκα την τετράδα σε σχεδόν κάθε τουρνουά;
koubanezos