Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

"Πράσινο φως" για τη μονιμοποίηση 150.000 συμβασιούχων

«Πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει ο Άρειος Πάγος για τη μονιμοποίηση 150.000 συμβασιούχων υιοθετώντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Αποκαλύψεις

Η απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα (στις 23 Σεπτεμβρίου) και στην επίμαχη συνεδρίαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα κρίνει την προσφυγή συμβασιούχων του ΟΠΑΠ οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίηση τους ισχυριζόμενοι ότι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συζητήσει για πρώτη φορά προσφυγή συμβασιούχων, έχοντας υπόψη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία εκδόθηκε πριν από δύο χρόνια αναφέροντας ότι.. τα δικαστήρια θα μπορούν να κάνουν δεκτές προσφυγές συμβασιούχων κατά περίπτωση.

Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πανικός και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης στο δημόσιο τομέα καθώς –όπως γίνεται κατανοητό- αν οι δικαστές κρίνουν ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες ασκώντας τα καθήκοντα μονίμων υπαλλήλων, τότε πιθανόν να «διατάξουν» το κράτος να τους μονιμοποιήσει.

Νέα δικαίωση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αίτηση προσωρινής διαταγής, που κατέθεσαν ενώπιόν του περισσότεροι από 20 συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία ζητούσαν να υποχρεωθεί το Δημόσιο να αποδέχεται τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, έως την έκδοση απόφασης.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σύμβαση τους πρέπει να είναι αορίστου χρόνου.