Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Δεν θα γίνουμε όμηροι. Θα πάμε σε εκλογές»

Αποφασισμένος να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, σε περίπτωση που η κυβέρνηση βγει αποδυναμωμένη από τις κάλπες της επόμενης Κυριακής για την αυτοδιοίκηση. Καταλογίζει μάλιστα την ευθύνη στην αντιπολίτευση που, όπως είπε, υιοθετεί τυχοδιωκτικές πρακτικές. Για εκβιασμό των πολιτών εξακολουθεί να κάνει λόγο η ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς.

Μιλώντας το Σάββατο το βράδυ σε προεκλογική εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Παπανδρέου έθεσε με μεγαλύτερη ένταση το δίλημμα των εκλογών τονίζοντας ότι η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ψήφος αυξημένης ευθύνης. «Όλοι μας αποφασίζουμε για το αν πατρίδα θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγει τη χρεοκοπία ή θα ακολουθήσει πορεία αποσταθεροποίησης δικαιώνοντας όσους...


έχουν επενδύσει στην αποτυχία μας, εντός και εκτός Ελλάδας», τόνισε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «τυχοδιωκτισμό». «Κάποιοι», είπε ο Γ. Παπανδρέου, «πίστεψαν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σπείρουν τον διχασμό και να εκμεταλλευτούν τον πόνο του κόσμου. Δεν θα γίνουμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά να μιλήσει ο λαός», επεσήμανε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας που επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζει τον ελληνικό και προσπαθεί να τον φοβίσει επειδή ο ίδιος φοβάται το αποτέλεσμα της κάλπης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τους πολίτες να «στρέψουν εναντίον της κυβέρνησης το πιστόλι που τους έχει βάλει στον κρόταφο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής επισημαίνει ότι «ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να εκβιάσει. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι μια κοινωνία που δοκιμάζεται τόσο σκληρά δεν εκβιάζεται εύκολα».
tanea