Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα η κατάθεση του Μιχάλη Χριστοφοράκου

Για σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί o πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, ενώπιον των οκτώ μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που έχουν μεταβεί στο Μόναχο για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Την Τρίτη κατέθεσε στο κλιμάκιο της Εξεταστικής o βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων, κ. Ράινχαρτ Σίκατσεκ, ο οποίος κινήθηκε στη γραμμή των όσων έχει πει στη γερμανική Δικαιοσύνη, ότι δηλαδή η Siemens έδινε πολιτικό χρήμα στην Ελλάδα, αλλά ο ίδιος δεν γνωρίζει ονόματα και πολιτικά πρόσωπα αποδέκτες και παρέπεμψε στον...

πρώην Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Στο κλιμάκιο της Εξεταστικής κατέθεσε επίσης το μέλος του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens κ. Πέτερ Σόλμσεν, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι η διοίκηση της εταιρίας «πίεσε το Χριστοφοράκο να πει την αλήθεια, αλλά εκείνος δεν ενέδωσε».

Εκ μέρους της Siemens κατέθεσε επίσης στο κλιμάκιο της επιτροπής ο επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου και διαφάνειας της Siemens Τέο Βάιγκελ, πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Κολ.

Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρία Βάσω Τσόνογλου, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, κ. Δημήτρη Παπουτσή, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κ.Τζαβάρα, κυρία Μαρία Κόλια-Τσαρούχα και κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Θ.Παφίλη και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ.Αϊβαλιώτη.