Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Οργανωμένες καταλήψεις με SMS

Ευθεία βολή ότι οι καταλήψεις των σχολείων είναι υποκινούμενες από κόμματα και οργανώσεις που ωστόσο, δεν κατονόμασε, εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σπηλιόπουλου στη Βουλή.

"Το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση", ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει η δυσφορία της για τις καταλήψεις ως μορφή αγώνα της μαθητικής νεολαίας, σημειώνοντας ότι "η κατάληψη δεν μπορεί να γίνεται...

καθημερινότητα και να δημιουργεί προβλήματα στο δημόσιο σχολείο".

Η ίδια υπογράμμισε ότι το σχολείο έχει πλέον μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, γεγονός που έχει ζημιώσει τη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υπενθύμισε μάλιστα, ότι την περσινή χρονιά η απώλεια εκατοντάδων ωρών από τις καταλήψεις, οδήγησε σε συνεχείς αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων, γεγονός που προκάλεσε χάος στα σχολεία.

"Το κλειστό σχολείο οδηγεί στην κατάργηση της δημοκρατίας και οδηγεί στην παραπαιδεία και τα φροντιστήρια, ενώ έχει και υψηλό κόστος, λόγω των ζημιών που προκαλούνται", ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός κατέληξε στο ότι ήδη έχουν εκταμιευθεί 40 εκατομμύρια ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων σε ό,τι αφορά στη θέρμανση και τις λοιπές ανάγκες των σχολείων, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η χρονιά.