Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον πλανήτη

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον πλανήτη, εκτοπίζοντας τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο πρόεδρος Χου εξουσιάζει "σχεδόν δικτατορικά 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού".

"Σε αντίθεση με τους ομόλογούς του από την Δύση, ο Χου μπορεί να εκτρέπει ποταμούς, να χτίζει πόλεις, να φυλακίζει αντιφρονούντες και να λογοκρίνει το διαδίκτυο, χωρίς την παρέμβαση των ενοχλητικών γραφειοκρατών ή των δικαστηρίων", σημειώνει το περιοδικό.

Ο πρόεδρος Ομπάμα απλώς υπέστη "ένα είδος ήττας" μετά από τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, σύμφωνα με το Forbes. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο...


βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.

Στις αμέσως επόμενες θέσεις ακολουθούν ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πάπας Βενέδικτος XVI και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κατέχει την 19η θέση, ενώ ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν την 57η.