Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Νεκρός στις Άλπεις ο Εράρ Λορετάν

Στα βουνά των Άλπεων που γνώριζε "σαν την παλάμη του" άφησε την τελευταία του πνοή ο διάσημος ελβετός ορειβάτης Εράρ Λορετάν την ημέρα των 52ων γενεθλίων του. Ο ορειβάτης - του οποίου η ζωή σημαδεύτηκε από μία απίστευτη τραγωδία - ανασύρθηκε νεκρός μετά από πτώση 200 μέτρων.Το δυστύχημα έγινε...


στις ελβετικές Άλπεις κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί κατά τη διάρκεια ανάβασης, στην οποία ο Λορετάν οδηγούσε έναν άλλο ορειβάτη. Οι δύο τους έπεσαν την ίδια στιγμή ενώ βρίσκονταν στα 3.800 μέτρα, σύμφωνα με την αστυνομία του ελβετικού καντονιού Βαλέ. Ο Λορετάν βρήκε ακαριαίο θάνατο ενώ ο πελάτης του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC ο ελβετός ορειβάτης ήταν από τους λίγους ανθρώπους που έχουν κατακτήσει τις κορυφές και των 14 κορυφών των Άλπεων, με ύψος πάνω από 8.000 μέτρα. Ξεκίνησε την ορειβασία από την ηλικία των 11 ετών, ενώ μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες του ήταν όταν το 1986 ανέβηκε το Έβερεστ χωρίς οξυγόνο, μέσα σε 40 ώρες και σκαρφαλώνοντας και τη νύχτα. Την ίδια χρονιά ανέβηκε σε 38 κορυφές στην Ελβετία μέσα σε 19 ημέρες.

Η καριέρα του ωστόσο αμαυρώθηκε λόγω ενός τραγικού περιστατικού το 2001. Ο Λορετάν σκότωσε το μόλις λίγων μηνών αγοράκι του, όταν το κούνησε για να σταματήσει να κλαίει. Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή το 2003. Ο ίδιος είχε πει τότε ότι κούνησε τον γιο του για λίγο. Στη συνέχεια τον έβαλε στην κούνια του και όταν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, κάλεσε ασθενοφόρο. Σύμφωνα με το Associated Press η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις και είχε στρέψει την προσοχή των ΜΜΕ στους κινδύνους από τέτοιες απότομες κινήσεις εκ μέρους των γονιών, καθώς σε αυτή την ηλικία τα μωρά έχουν ιδιαίτερα αδύναμους μυς στο λαιμό.
nooz.gr