Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Συναγερμός στη Γερμανία για χτύπημα της Αλ Κάιντα

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ δήλωσε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει "συγκεκριμένο και άμεσο κίνδυνο" τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός της, μετά τη σύλληψη τριών ατόμων που θεωρούνται μέλη της Αλ Κάιντα. Η εφημερίδα "Μπιλντ" γράφει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κατάσχεσαν...


μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών κατά τη σύλληψη των τριών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

"Καταφέραμε να αποφύγουμε έναν συγκεκριμένο και άμεσο κίνδυνο. Η σύλληψή τους δείχνει ότι η Γερμανία συνεχίζει να είναι στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας και ότι εμείς χρειάζεται να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση" πρόσθεσε ο κ. Φρίντριχ που επισήμανε ότι επί επτά μήνες οι αρχές ερευνούσαν για τον εντοπισμό των τρομοκρατών αυτών.

Η εισαγγελία της Καρλσρούης δεν ανακοίνωσε περαιτέρω στοιχεία για τους τρεις συλληφθέντες ενώ περισσότερα για τη δράση τους θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί το Σάββατο από τις αρμόδιες ερευνητικές αρχές. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και οι τρεις είναι γερμανικής καταγωγής και βρίσκονταν υπό την επιτήρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εδώ και αρκετούς μήνες.