Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μέχρι 20 Μαρτίου η πρώτη δόση για την Ελλάδα

Το αργότερο μέχρι τις 20 Μαρτίου, θα εκταμιευτεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος διάσωσης προς την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup Jean - Claude Juncker. "Η πρώτη δόση θα εκταμιευτεί στις 20 Μαρτίου το αργότερο" ανέφερε στην οικονομική επιτροπή του....





Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Juncker, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εγκρίνει ως τότε όλους τους όρους. Όσον αφορά τον ESM, ο κ. Juncker σημείωσε ότι οι χώρες τις ευρωζώνης θα πρέπει να καταβάλουν τα απαιτούμενα κεφάλαια σε δύο δόσεις, ενώ πρότεινε να μεταφερθούν σε αυτόν όσα κεφάλαια του EFSF δεν χρησιμοποιηθούν.

Νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique» έκανε λόγο για «πολύ αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας» του δεύτερου ελληνικού σχεδίου βοήθειας, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει.

Ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι το δεύτερο πρόγραμμα διαφέρει από το πρώτο, διότι «αφορά στα πολύ αναγκαία μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες όσον αφορά στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, σημειώνει ότι αυτές είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο άνοιγμα κλειστών τομέων της ελληνικής οικονομίας, το εργασιακό δίκαιο και σειρά μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.