Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Η Ευρώπη δίνει μια ευκαιρία στην Ελλάδα»

Με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση συναντήθηκαν σήμερα οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι, που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για ένα δίκτυο αλληλεγγύης για την Ελλάδα και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου, που θα αξιώσει την επαναφορά της...





Ευρώπης στις πρωταρχικές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Οι δήμαρχοι των ιταλικών πόλεων Κάβα Ντε' Τιρένι και Μπαρονίσι, Μάρκο Κάλντι και Τζιοβάνι Μοσιατέλο, αντίστοιχα, έγιναν δεκτοί από τον κ. Γιαννίτση, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχαν, τους τόνισε ότι «για να ξεπεράσουμε τη σημερινή πολύ δύσκολη περίοδο, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνδυάσουμε την αλληλεγγύη, τον ρεαλισμό, το όραμα και την εθνική υπευθυνότητα».

O υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι μετά τις πολύ σημαντικές αποφάσεις, τη περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, η χειρονομία αλληλεγγύης των δύο δημάρχων δείχνει ότι η Ευρώπη των κρατών και η Ευρώπη των τοπικών κοινωνιών «δίνουν μια ευκαιρία» στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιαννίτσης ευχαρίστησε θερμά τους δυο δημάρχους, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, σε μια εποχή που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες.