Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Διαψεύδει το Facebook τη διαρροή προσωπικών μηνυμάτων

Αρκετός θόρυβος έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα καθώς χρήστες του Facebook, κυρίως στην Γαλλία, αναφέρουν πως προσωπικά τους μηνύματα από την περίοδο 2007-2009 εμφανίστηκαν ξαφνικά σε κοινή θέα στο Timeline τους. Παρόλα αυτά το Facebook....


υποστηρίζει πως τα μηνύματα αυτά είναι απλά wall posts και οι χρήστες νόμισαν πως πρόκειται για προσωπικά μηνύματα λόγω του περιεχομένου αλλά και του χρόνου που έχει περάσει από τότε.

«Ένας μικρός αριθμός χρηστών εξέφρασε τις ανησυχίες τους αφού πίστεψαν πως προσωπικά μηνύματα τους εμφανίστηκαν ξαφνικά στο Timeline τους» δήλωσε το Facebook με ανακοίνωση του. «Οι μηχανικοί μας διερεύνησαν τις αναφορές και βρήκαν ότι τα μηνύματα ήταν παλαιότερα wall posts που ήταν πάντα ορατά στα προφίλ των χρηστών. Το Facebook είναι ευχαριστημένο που δεν υπήρξε παραβίαση των ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών».

Την ίδια στιγμή αναλυτές από διαφορετικές εταιρείες και ιστοσελίδες επιβεβαιώνουν πως τα μηνύματα που εμφανίζονται δεν είναι προσωπικά, αλλά παλιά wall posts τα οποία εμφανίζονταν πάντα στο Timeline και στο Wall των χρηστών. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε χρήστης συγκρίνοντας τα μηνύματα που εμφανίζονται στο προσωπικό του inbox με αυτά που εμφανίζονται στο Timeline του.

Παράλληλα ο Fred Wolens, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Forbes πως τα δυο συστήματα, των προσωπικών μηνυμάτων και το σύστημα των wall posts δηλαδή, είναι εντελώς διαφορετικά και ένα τέτοιο «μπέρδεμα» θα ήταν αδύνατο. «Τα wall posts πριν το 2009 δεν είχαν likes και comments. Οι χρήστες βλέπουν μόνο την δική τους πλευρά της συζήτησης γι' αυτό και τα μηνύματα τους φαίνονται προσωπικά ενώ δεν είναι».