Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

10 νεκροί σε εξέγερση φυλακών στη Σρι Λάνκα

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 35 τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και αστυνομικοί, στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ κρατούμενων και αστυνομικών στη μεγαλύτερη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, όπως ανακοίνωσε την....


Παρασκευή η αστυνομία. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στη φυλακή Ουελικάντα στο Κολόμπο όταν η αστυνομία προσπάθησε να διενεργήσει έναν έλεγχο ρουτίνας για ναρκωτικά και άλλα λαθραία προϊόντα και δέχθηκε τα πυρά των κρατούμενων, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

«Οι κρατούμενοι διέρρηξαν την οπλοθήκη των φρουρών, πήραν 9 με 10 όπλα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίλεκτες ομάδες του στρατού έχουν κληθεί στη φυλακή για να θέσουν υπό έλεγχο την εξέγερση των κρατούμενων, σημείωσε.

Πάντως οι συγκρούσεις συνεχίζονται νωρίς το Σάββατο το πρωί, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η αστυνομία πυροβολούσε εναντίον ένοπλων κρατούμενων που βρίσκονταν στην ταράτσα της φυλακής.

Νοσοκομειακές πηγές από το Κολόμπο που έδωσαν τον απολογισμό των θυμάτων δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν αν επρόκειτο για αστυνομικούς ή κρατούμενους.

Αυτή η εξέγερση είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί σε φυλακές από το 1983, οπότε 35 κρατούμενοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια εθνοτικών συγκρούσεων στην ίδια φυλακή.