Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Θεσ/νίκη: Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων

Ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη καθώς έληξε μετά από δέκα ημέρες η κατάληψη στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα από εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα απορριμματοφόρα του κεντρικού...


δήμου βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους και προσπαθούν να συλλέξουν περισσότερους από 2000 τόνους σκουπιδιών, τα οποία έχουν σχηματίσει «βουνά».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, θα χρειαστούν περίπου 2 με 3 ημέρες για να αποκατασταθεί και πάλι η εικόνα στην πόλη.

«Δουλεύουμε από το πρωί με συνεχείς βάρδιες, σε μία προσπάθεια να μπει τάξη με τα σκουπίδια. Ρίχνουμε το βάρος πρώτα στους κεντρικούς δρόμους και στη συνέχεια σε γειτονιές», δήλωσε o κ.Παππάς.

Στο μεταξύ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία, με έμφαση στα γραφεία Προσωπικού, ώστε να μην αποσταλούν στοιχεία εργαζομένων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι η πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα η απογευματινή.

Για την Τετάρτη οι δημοτικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στα δικαστήρια όπου θα δικαστούν συνάδελφοι τους για τα επεισόδια σε βάρος του Γερμανού προξένου κατά την 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση.