Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Κραυγή κατά του νεοναζισμού στο Μόναχο

Πολυπληθής διαδήλωση με συμμετέχοντες πολλών εθνικοτήτων διοργανώθηκε στο Μόναχο. Με ηχηρά συνθήματα κατά του νεοναζισμού, δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης αντέδρασαν άμεσα με αντιδιαδήλωση στον χώρο συγκέντρωσης...


και ομιλίας των νεοναζιστών, που έκαναν πορεία με ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα. Ο Πρώτος Δήμαρχος, Χρίστιαν Ούντε, και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μονάχου παρέστησαν στην αντιδιαδήλωση, κρατώντας πανό με το σύνθημα “Το Μόναχο είναι πολύχρωμο και όχι καφέ”, ενώ τόνισαν την κοινή βούλησή τους να καταπολεμήσουν με κάθε τρόπο νεοναζιστικές και φασιστικές κινήσεις “αδιόρθωτων ανθρώπων”.

Στο μεταξύ, έχει παρθεί απόφαση να διοργανωθεί μεγάλη Εκδήλωση Μνήμης στην Odeonsplatz του Μονάχου, στις 23 Νοεμβρίου, για τα πρόσφατα θύματα των νεοναζιστών, μεταξύ των οποίων και του συμπατριώτη μας Θεόδωρου Βουλγαρίδη, που δολοφονήθηκε στις 15 Ιουνίου του 2005.

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα παραστούν και θα μιλήσουν ο Πρώτος Δήμαρχος Μονάχου, Χρίστιαν Ούντε, η επιτετραμμένη της Γερμανικής Κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων, Βαρβάτα Τζον, η πρόεδρος του Συμβουλίου Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου, Νίνχετ Κιβράν και εκπρόσωποι εκκλησιών και θρησκευμάτων, μεταξύ των οποίων και ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.