Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Στη "φάκα" του ΣΔΟΕ ζάμπλουτοι μητροπολίτες

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται δύο Μητροπολίτες καθώς διαθέτουν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος». Πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου, Χρυσόστομο, και Θεσσαλιώτιδος και....


Φαναριοφερσάλων, Κύριλλο. Οι δύο τους φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων που δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν μεταβιβάσει ποσά σε λογαριασμούς τρίτων ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν εντός των ημερών από την Εφορία ώστε να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, αλλά και την περιουσία τους.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες για εικονικές δωρεές και χορηγίες, αδήλωτα έσοδα από αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων που ανήκουν στην εκκλησία κ.α.

Στην εφημερίδα αναφέρεται πως δεν είναι λίγοι οι ιερείς που βρίσκονται ήδη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για υπεξαίρεση, αλλά και για τοκογλυφία. Άλλοι εμπλέκονται σε παράνομες αγοραπωλησίες εικόνων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που λόγω πολυτελή βίου άφησαν συσσωρευμένα χρέη που δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπληρώσουν.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται τέλος ότι ιερέας στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου βρέθηκε με λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωνε μόλις 20.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, όταν εκλήθη από την Εφορία να πληρώσει πρόστιμα ύψους 1 εκ. ευρώ το έκανε άμεσα και με ευκολία.