Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι αποτελούσαν τη "μαφία" της Κρήτης...

Στη δράση της μαφιόζικης συμμορίας στην Κρήτη στάθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Φανούρης Μανιαδάκη. Αναφέρθηκε στα 67 άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε δύο εγκληματικές οργανώσεις. Η πρώτη είχε την έδρα της στο Ηράκλειο και η δεύτερη στο Λασίθι. Στη....


συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φανούρης Μανιαδάκης, παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία της εκτεταμένης επιχείρησης που έγινε στο Λασίθι, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο. Παράλληλα, αποκάλυψε το διπλό κύκλώμα , που είχε στηθεί και διακινούσε ναρκωτικά και όπλα στο νησί. Δεν δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει τις σπείρες αδίστακτες με εγκληματικές δομές, που δεν είχαν όρια, καθώς μπορούσαν ακόμα και να σκοτώσουν.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τρεις αστυνομικοί, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός,για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ο γιατρός για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, ενώ ερευνάται η σχέση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτη. Από αυτό κατασχέθηκε δείγμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις του υπόδικου για την υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, την οποία ερευνά ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 16 μελή των εγκληματικών οργανώσεων, από τα οποία, τρεις είναι αστυνομικοί. Ο λόγος για έναν αξιωματικό, έναν ανθυπαστυνόμο και έναν αρχιφύλακα..

Παράλληλα, σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες περιλαμβάνον συνολικά 67 άτομα, από τα οποία οι 52 είναι Έλληνες και οι 15 αλλοδαποί.

Αναφορικά με τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ εις βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα Νεάπολης Λασιθίου.
www.crime.gr