Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελίες για κρούσματα σταφυλόκοκκου στο ΑΠΘ

Σε θέση μάχης είναι σήμερα ΑΠΘ και εργολαβικοί υπάλληλοι, λόγω της εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού που πραγματοποιούν οι πρυτανικές αρχές. Καταγγελίες για δυο κρούσματα σταφυλόκοκκου σε φοιτητές Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στο...


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τους σωρούς σκουπιδιών να απειλούν τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι οποίες εξετάζονται από την υγειονομική επιτροπή του πανεπιστημίου, δυο φοιτητές φέρονται να έχουν νοσήσει από σταφυλόκοκκο.

Τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει πολλές σχολές του Ιδρύματος, ενώ έχουν βρεθεί ακόμα και περιττώματα στα αμφιθέατρα. Χθες το τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του, εξαιτίας της ύπαρξης σκουπιδιών, λυμάτων, τρωκτικών και τοξικών ουσιών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων. Λουκέτο μπήκε και σε αίθουσες του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

«"Βουνά" σκουπιδιών έχουν κατακλύσει το φουαγέ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και τους χώρους διδασκαλίας, περιττώματα βρέθηκαν στα αμφιθέατρά μας και τέλος συμφοιτητές νοσούν από ασθένειες, όπως ο σταφυλόκοκκος. Προφανώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», σημειώνουν σε ψήφισμά τους φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού

Τη διοργάνωση εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού σήμερα στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε σε κοινή συνάντηση που είχαν σήμερα οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ με τους Κοσμήτορες των Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων.

Στην πρωτοβουλία αυτή έχουν κληθεί να συνδράμουν εθελοντικά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της καθαριότητας και της υγιεινής στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωση – πρόσκληση που εστάλη σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τονίζεται ότι «Η υπόθεση της καθαριότητας και της υγιεινής στους χώρους του Πανεπιστημίου είναι υπόθεση όλων μας».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, η κατάληψη στο κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργολαβικών υπαλλήλων. Τη Δευτέρα, θα γίνει νέα γενική συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεων